凶靈祭 薩滿 討論區

1001 回覆
82 Like 13 Dislike
有無人睇左 或者 會想入場睇

利申 睇左

詳細劇透等正式上映再講 22/9
夜晚睇尚氣個時
呢條預告片俾佢嚇親
想睇
因為影評個個吹到好勁咁
你睇完覺得點?
多唔多Jump scared ?
好似之前嗰套游牧民族咁

紀錄片feel有時候分唔到佢真假
偽紀錄片形式

前面鋪排幾好,雖然節奏慢,但睇到好多風土人情,而且係偽紀錄片,會令你比較容易接受個慢節奏,畫面幾靚,有描寫家族關係,都唔會覺悶

jump scare位得兩個,算係唔靠jump scare嚇人我覺得幾好。

某啲位就算冇jump scare真係會睇到頭皮發麻。

不過都擺脫唔到恐怖片後期劇情暴走定律,最後所有人無啦啦變晒狗狗咬死晒所有人

女主角好撚正仲有福利派

整體嚟講係近年鬼片算係幾好(無視最後果段喪屍咬人),可以去睇
Jump scared 係有 唔算多
會越睇越緊張同不安 好逼真
想知平時你睇開咩程度鬼片?
老實講
基本上無咩鬼片係真係令到我心寒
我已經睇到麻木
Mid sommar 係近年比較好
仲有conjuring
呢套 有無得同以上兩套比較?
男人老狗冇反應好正常
有咩恐怖得過係香港生活!
同埋面對八婆港女同事!
Conjuring 1 & 2 係幾好睇 驚嚇位多 3就一般

Mid sommar 我就無睇 但睇簡介 好似幾血腥

凶靈祭係睇得人幾心寒 幾緊張 亦好有反思嘅意味

我覺得係勝Conjuring

憑你最後果句
我決定下星期去睇
你睇完再比較一下
始終每個人睇恐怖片個感受同角度都唔同
見到有宣傳場次係開燈場
有d想睇
9月18 葵芳百老匯 得一場

開燈真係無可驚嘅 但恐怖片要熄燈睇先正
尋日睇絕路狂逃播咗trailer 預告都睇到有啲不安
決定去睇熄燈場挑戰下
我屌你老母
成套戲唔係直接嚇你,是果種餘韻同思考

恐懼鳥 Scary Bird 都有看
https://www.facebook.com/scarybirdhongkong/photos/a.265683773625602/1774593526067945/
你老母生愛滋被狗任屌
點要入場睇依D戱!生活太苦閃?
睇得出導演係幾有心拍 唔單止係嚇人咁簡單

你會get到佢既表達既野 或者 疑問係咩 值得反思
上咗啦咩,好想睇,巴打邊度搵到優先場㗎?係咪同vvitch, Hereditary 同一類?
套戲 22/9 正式上
星期六日都有優先場
我係睇D公關場

你講個兩套我無睇過 答你唔到
但呢套可以入場睇下
認真講睇完呢個預告都已經超越左薩滿

https://youtu.be/1Mp-2W9FabU
幾心寒下 冇乜jumpscares 但個氣氛營造得幾好 但最後有啲暴走feel
係幾得人驚 越睇越心寒 成件事都係有因有果 命運使然 最大迷思就係睇你信定唔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞