凶靈祭 薩滿 討論區

1001 回覆
82 Like 13 Dislike
唔綁住條女已經笑死
睇完成套個第一個反應 jm9真係好9唔搭8,睇到中間想瞓,後尾好似睇緊韓式屍片咁,好炆

一開始個阿婆唔知乜水,無啦啦死,意思比女主殺左?
老母帶個女去做法事肥婆阻止, 後尾佢個師兄定師弟瀨個法事都唔關事 一黎個法事都未做完 二黎就算唔做個法事,個女主已經有小朋友鬼同埋咸濕鬼上咗身
中間救完女主 肥婆自己個壇就俾人整甩咗個頭好傷心,咁代表乜?比女主偷偷破壞報復?但女主起醫院比屋企人睇住食飯,補充返成個月嘅營養
好啦肥婆話呢啲鬼好勁要吹雞同師兄弟一齊做儀式等7日,自己無啦啦死左,喂! 屌成套戲煲左一半就咁完?呀師兄弟唔知仲要若無其事話要繼續
女鬼7日起間屋唔綁起佢都算,明知咁危險仲擺個b起間屋 之後仲帶埋去睇隻女鬼
女鬼捉咗個B,今次舅父就裝左自動導航識去草叢
轉個撚頭老母代女去已經無厘頭,個女鬼就比舅母同個新仔睇。我當隻鬼好勁迷惑到舅母,渣cam同新仔太蠢唔識攞個b比佢睇,但會唔會咁都阻唔到佢開門
隻女鬼起屋企就算有人整咗個新鎖喺房都開到,又識整到人肚痛,咁勁嘅情況下起屋仔反而幾張符布就困到佢
之後仲痴咗線係咁殺人 明明之前起間屋瞓哂起到比妳慢慢切片都仲得
老母比野上左身,jm9又痴左線要殺茄喱啡

到最後又講返之前個肥婆自己都唔肯定有冇巴陽神呢樣嘢,但又靠呢舊法力去幫村民醫病左咁多年 即係點?
成套戲同巴陽神冇乜關係,搵佢過橋實際係祖先殺太多人所以厲鬼們要報仇歷險記 當中厲鬼們仲識召喚狗喪屍

成套戲真係睇對波果幾秒精神啲
上面都講借位
同埋比呢d人搞 應該係想帶出佢個人有幾亂同污糟
係啦 波都冇揸下 冇咩損失
肥仔仲慘
好正 車個句+之後個part
大師本身以為係對付邪靈
點知其實係巴揚“神”
一個長期比人供奉 靈力好高既靈
再對應返最開頭段引子
上左身就異常大力 呢d基本設定
sorry 上面quote太長
想講呢套真係驚喜之作
成套氣氛好好 觀能刺激上滿足到觀眾
但其實暗地裏係一個探討宗教問題嘅電影
好正
求link
搵到咪
個cam 搖黎搖去有幾幕睇到頭暈 ,
而故事設定上比惡靈上身係無超能力同力量加成, 正常男人應該一拳可以打低阿敏 再用繩綁住佢而唔會放佢係屋周圍走咁唔合理

個死人老母真係白痴

個BB明明喺BB床入邊

仲要衝入去

戇撚鳩鳩

女人真係冇腦

被靚女落了降頭
借喻,帶出巴揚神唔夠抽
幾撚生動
Cls 你咁講不如話隻鬼勁到可以預測未來
知自己將來會帶去間房仔再比呢個女人睇住

但起大屋就未玩夠 唔捨得走 或者儲緊能量為大開殺戒作準備
鳩估 大C應該講緊當年都呃到巴揚神 阿妹代左家姐
咁依家佢都可以老母代女引靈上身
事實係成功左 班靈上左老母之後嘔血入左壺
大c都有講過同事女主身上係班靈留低既殘餘力量
所以只要封得住女主 就唔會影響儀式
你當大嫂都係幫手守 咁其實貼哂符 女主做唔到d咩
但故事係擾亂阿嫂神智 所以兩個其實合理 一個亂有另一個頂住
唔合理位應該係camman唔幫口講bb仲係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞