IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
IGN唔洗登入都投得,要洗應該唔難
而家7.9%比92.1%,越嚟越遠

估計IGN唔Count網站結果啦
攏明啦, 同掌心雷一樣
唔洗高個票做「民選」史上最佳遊戲
邊好意思係PS6 度再推出呀
Rockstart點會唔好意思
擺埋上PS Showcase俾人笑都冇所謂
IGN個結果又變返正常,但投票總數顯示過百萬

BTW GOW已贏,四個平台都係多票過GTA V
上神枱但係都係兩極
Core fans 好愛
唔好中古幻想嘅fans 頂唔蒲
見到依個post啲人覺得隻game一定要好有深度先覺得好玩
甚至忽略埋遊玩性
懶係有深度
打機緊係最緊要好玩架啦
Lol 咁多人覺得好玩又係到屌
一定要有劇情
botw 已經係冇故事深度純遊玩性啦
佢個故事同有幾乎冇乜分別
https://lihkg.com/thread/2708100/page/1
不嬲連登係Praise單機遊玩性高嘅遊戲多,而且唔係只係連登咁,你睇IGN投票就知最熱衷遊戲嗰班人,係會輕視LOL、APEX依類熱門遊戲。

"打機最緊要好玩"好似係不證自明,但其實同"睇戲最緊要好睇"一樣,只係其中一個判斷嘅面向
係咪電影就要畫面靚好睇? 係咪遊戲就要遊玩性高好玩?
平衡比較緊要
70+70至少評價唔會點兩極先
100+40嘅話多人踩都好正常
只係百貨應百客,目標明確就100+0都冇問題
評價兩極有時只係玩家有錯誤嘅期望
可以係玩家根本唔知遊戲玩乜就跟風買
可以係好似TLOU2、NMS咁宣傳都係呃人嘅
唔止打機啦睇動漫都係要吹奏d深奧少少既作品以為咁就顯得自己有品味
鬼滅破哂紀錄又唔抵得話鋼煉巨人屌打
十足熱狗咁係都要扮眾人皆醉我獨醒
好多行業都係咁架啦
Marvel夠套套賣到大紅大紫啦,imdb top 50入面一套都冇份

唔關眾人皆醉我獨醒事,你嘅問題係依個

點樣為之最好味? 邊個定義最好味? 我幾肯定冇人會認同圖中嘅說話
咁點解「認為鋼煉巨人屌打破哂紀錄嘅鬼滅就係出於唔抵得呢」?
始終覺得botw先係no.1
如果係日本搞投票,應該都係得意大利佬有得爭下,不過《東方》系列都係黑馬
唔係打大佬,係兩個大佬打交……
GTA贏zelda都cls
加埋botw如果要我揀只能夠話三個一齊冠軍
單純係投票嘅人之中玩過嘅人比較多/呢一兩年玩印象比教深
宮崎英高受ICO感動先加入遊戲業
同上田文人一樣都係好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞