IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
亞洲品味嚟講應該有一半都算爆冷
戰神打wicher3未必大勝算,雖然我撐戰神
唔係 , ig 票先係大戶
ig 票 gow 大勝

一隻影響全球射擊界既革命性遊戲,竟然唔夠隻垃圾Uncharted clone,就知個投票有幾廢
Btw 你嘅意思係咪一堆文盲去選歷來最佳文學都冇問題
你依個係loaded questions, 我要分兩次答你。答案過長,四加密免洗板。

我覺得人好易有official-bias。official、公信力、影響力、經濟效益不是必然關係。但睇其中一個就自然聯想另一個。例如桌球格蘭披治對世界排名無影響,非official 但影響力都可以舉足輕重。歐聯晉身豐田盃,但official 既豐田盃都可以不被重視。
我搞錯咗terms 。補充返

任何選擇形式都有利弊。所以任何選舉都必定「有問題」。我地只能去搵出較少問題既選舉方法。

既然無「無問題」既選舉方法,所以我會答你「有問題」。然後,我會答你,我尊重及承認「(一堆文盲)選最佳文學」。

係呀,成個POST都唔係話IGN有冇權力去搞投票
而係講緊依個投票嘅方法好唔好
決賽多數巫師打薩爾達
好好
世界應該有唔同形式既聲音,文盲既聲音都應該受重視,權威既聲音會喺諾貝爾等地方表達。依啲先係自由。

本身GOTY都係唔同平台各自有準則答案,唔應該一聽到GOTY就自動defualt 某啲獎
班00後sony fans多人掛
我估兩隻GTA內戰
過到 gow 再講啦
應該巫師對gta啦
真正要鬧既係唯我獨尊。即係「xx選舉」之後,xx話依個世界只有依個結果,不承認結果並禁止其他選舉以進後言論剝削。

ign無咁做,「ign史一遊戲」只係其中一個「史一遊戲」。點解要話其中一個「史一遊戲」有文盲選民就好大問題?
ig gow 大勝緊巫師
twitter,ig, youtube 票係完之前有無得睇數字?
burnout 3 真係好好玩
tomb raider關Sony鬼事咩
你可以覺得好,問題係依度好多人覺得唔好。
唔承認依個投票嘅方法,已經值得討論啦。

其實討論都係拆解返件事,玩家可以用點嘅角度去看待依個結果。
即係冇乜人會屌投票嘅結果好美國口味,因為大家都知IGN就係美國媒體。
咁當大家意識到個投票係文盲都投得,自然就唔會對結果有啲過度嘅解讀。
你睇晒成個POST,幾多人問點解依隻有,依隻有,點解依隻輸,依隻贏,明明邊隻好過邊隻。有咗依啲前題,其實冇乜需要認真。

唔講啦,算鳩數,就算響依個Thread,都唔係得我一個提出解讀啦
如果係咁真係笑咗出嚟
明明就Witcher贏緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞