IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
鬼佬d forum通常對d好評作品係讚多過踩
就算youtube comment 或者steam comment
如果唔係伏得太緊要 都會見到D人係到分析有咩優缺點

某D連登仔就相反 鍾意眾人皆醉我獨醒
一踩就要踩到底 其他人踩佢地呢 佢地將隻game踩得更狠
以為自己攻擊力好高
垃圾就啊好攞出來講啦
有乜出奇
佢對手係瑪大叔
WIN先出奇
講緊邊隻
滿分神作喬爾夫球都無邊有公信力
劇情係好,但係其他既系統就比較差小小囉
你應該問有邊隻例外
可能Tetris呢D走得甩連登仔既聲討既
理性討論ok啦
一隻game冇乜可能滿足到所有人
例如nier我真係捱住咁打爆我都唔會否定隻game故事音樂人設係好勁
唔好撚理啦
而家botw贏緊喇
Ff7
柒少陣啦傻閪
以故事嚟講佢係神作
但game嚟講只係合格水準
Botw贏ff7(1997)
唔算玩幾次喎
ABC 3個結局係同一個時間線3個角色講故事+世界觀
角色level又冇reset到
所以其實玩哂3個結局先叫1次
不過戰鬥系統似睇動畫多過真係打機嘅
之前信咗連登仔買隻人工生命
悶撚到
玩咗兩三日棄game
係咁做跑腿任
本世紀最好玩神作都垃圾
lol依啲真點垃圾驚都上到cyberpunk2077冇理由上唔到啦
可能係時之笛vs botw
Ign平台target audience 係action /tps/ 3A /console 玩家(包括畫面黨)。第三身過肩遊戲既玩家留意ign一定多過戰略遊戲玩家。

diablo 文明starcraft輸唔係好出奇既事。同樣地黑旗win都好正常,本身ign唔係畀智略玩家睇,自然唔夠智略玩家投票。

我信Ign投票係公平公正,只係無傳播性。既然無傳播性,結果有爭議係好平常既事
時之笛係果個時代最佳
但係未必追得上潮流
應該會係witcher vs botw
賽制on9
私心覺得rdr2 正d
Witcher 唔係好入到局
同埋兩隻game 都有d趕客嘅位
但係rdr2 出果陣真係比到人next gen game play ,同埋自由度, 沉浸感,仲有故事都係一流
係前期慢咁少少

有條片講過
Rdr2 神在佢係好似一個神級大廚咁不停餵你食唔同嘅食物
BOTW反而似有個乜鳩都有嘅廚房任你自己煮
兩隻都有玩

老實講
睇晒成個表
BOTW 都應該係4強

不過同意制度唔公平
所以結果得啖笑好了,個平台本身就會塑造咗投票嘅結果
如果真係公開強制全世界嘅人一定要選,選咗隻手機Game都唔出奇啦
冇UO
反而有WOW
笑撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞