IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
All time top5首輪遊
其實打緊近戰, 有遠攻打你呢樣野好普通咋wo
無咩合唔合理, 有時就係迫你多工
好似ds果d遠距離地圖炮你一開始都無得反制
迫你一邊避, 一邊打怪, 去到後邊搵路破解
我唔知你講邊一關, 我玩仁王2都唔記得有咩唔合理既陷阱
好多野都係可以兜等2條路, 引怪
或者用其他方法容易d過到
笑死
Chrono Trigger輸比burnout
月下輸比RE4
IGN班友亂鳩咁寫,core gamer先唔會睇
......
你都仲係未明我講乜 + 問題出喺邊度

你口中所講嘅被遠距離狙擊係無問題嘅

你要搵掩體等自己唔好被射殺
走錯位被射死後,知道掩體唔喺果個方向、自己走錯邊,可以從死亡(錯誤)中吸收經驗學習,下次就可以避免唔會再因為咁死
呢啲就係好嘅設計

上面個投票名單入面都有一堆有類似設計 (汪達、dark souls、10/10滿分神作、甚至仁王1 DLC 真田丸)

仁王2個問題係喺狹窄空間內,屋頂有瞓喺地嘅骷髏弓箭手,下面就黑霧近戰

途路一直係平地,你無得喺高位觸發咗骷髏先,去到現場又無梯俾你爬上去

你明知有埋伏,但無反制機會俾你,死完再死 都係無野做到,呢啲就係垃圾設計,為難而難,純粹嘅惡意,為咗屈臭你

你要一邊被近戰打嘅同時 要拉弓射二樓嘅怪
唔係你就會同近戰對峙時被背後暗箭

喺一隻被斬一兩刀就死嘅game入面黎計,要同時打4,5隻仲要無反制方法,呢個設計係完全唔合理

平時正常最多都係3個敵人,可以用弓射殺咗一隻先 / 引出,然後一挑二,呢啲就係合理水平

仁王2 一開始都係根據呢個原則,但去到後期最後幾關,關關都係無法反制嘅垃圾設計,唔係一個位,係接近關關都係咁
第3輪嘅結果都未更新?
就算無得反制, 我都唔覺有幾惡意
都係打既中途多幾隻遠攻怪仔姐
真係無咩大不了, 我已經唔記得你講邊d位
我淨係記得整體仁王2係易過1同埋無咁堆怪
所以就算有你講果d野, 都無咩俾到惡意伏既感覺我
果d位對我黎講係小問題, 當然佢怪既佈置同地圖一定比唔上ds
我都唔期望佢有ds/bb/隻狼既質素, 但類魂驚黎講
佢已經算各方面做得最好了, 呢樣無可否認
後日先
祖師爺級瘋魔全世界既遊戲
IGN係班鬼佬先多人睇
好似cod呢d都會有加成
Metal gear 3 輸比the last of us真係唔服
想知當年有邊隻mmorpg 贏到全盛時期 巫妖王之怒時期嘅wow
last of us係故事好, 但都只係好mgs 3少少
mgs 3 gameplay完勝the last of us
一係就貓步透波兜路 一係開斥風符 再唔係啪靈石開妖怪化清怪

點會冇反制
一,你講嘅兩樣都要忍/陰陽build
唔係全部build都做到已經係設計不良

(正常係要全部人都用到、無限制,好似用弓引怪 / 殺咗一隻先,呢啲先叫好嘅設計)

二,你講嘅方法只適用於中間跑地圖,後期大量支線尾位都係落閘放狗式圍毆屈臭你,根本用唔到透波

大方承認仁王設計、擺位差呢個客觀事實真係咁難?
WOW同MC 要豬了
Build 條撚咩 學完放入道具欄 咩build都用得架啦

我冇否認設計差 只係唔覺得冇任何反制方法
幾時投完呢輪
岩岩完
Batman 重未死
兩隻 Gta反cup
係咪全部deadline fighter ?依幾隻次次都last day反cup
一半不似預期
戰神大比數贏skyrim
8強,正式啟動!!!

日本隊又內戰,得一隻日本驚入到四強
其實都唔難估,四強應該係兩隻GTA+戰神+薩爾達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞