IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
最尾會唔會skyrim vs darksoul
Zelda:botw 應該穩入決賽
無你可以唔投票
絕對包括,而且「絕對包括任何準則,只包括best or not」 ,我尊重任何對「best」既意見,唔會去問或者猜測選民背後原因。

如果選民話:「我覺得A張海報靚啲」「我淨係識串Batman 個名」而投票,我都承認佢對「best」做出了選擇。
skyrim 過到呢關再講
你噏乜鳩

你自己都識講佢係best of roguelite

咁已經係一個條件佢可以入選啦

同呂布打本多邊個贏一樣好難明?
bloodborne dark soul
9成係wow
入黎就係為左睇呢類傻9
你啱
只係個人覺得一個冇門檻嘅投票,結果會偏向選咗「最多人喜歡」
好心d動漫毒撚打多d機
係咪個個人都知IGN特登放唔同genre嘅遊戲?
依個做法對選出最佳遊戲合唔合理?
左邊Gow 同witcher 輸能左
FF7同Zelda極速收皮
Zelda 有兩隻
真心覺得時之笛唔應該咁快出局
唔係對 Skyrim 對其他冇咁易豬啦
你係咪on9

你拎啲唔同類型嘅遊戲互鬥已經唔合理啦

痴線毒撚mode
你噏乜鳩
可能最後tlou2彈出嚟贏
唔洗投直接頒個榮譽大獎
好難明?

咁多唔同類型嘅遊戲互鬥本身已經唔合理

你係件擺明唔合理嘅事不斷討論佢合唔合理做乜鳩?
問題係無得反制嘅屈圍毆
正常嘅陷阱,初見殺係無問題,但要有得反制,你死過一次就唔會再中伏、可避免

e.g.
斜路有滾石 (用假動作引佢推咗石先再上山殺咗隻怪)

崖邊有啲怪懸掛喺度 / 樹上有怪,你無留意直行直過就會出黎圍毆你

(離遠用弓射隻怪,等佢跌落街 / 引咗佢出黎先)

呢啲都係合理、有解決方法嘅陷阱
唔係為難而難,只要小心啲、細心啲就破解到

但我上個post講嘅係無得反制
無得預早觸發 / 殺咗屋頂嘅扮死骷髏兵,下面嘅近戰怪又黑霧,要行近先觸發到

你要被下面堆近戰怪打緊嘅時侯,同時被樓上嘅弓箭骷髏射

根本就係為難而難,夾硬圍毆整死你
呢啲就係劣質嘅擺怪陷阱

喺form software嘅game度就唔會出現呢啲無得反制嘅劣質設計 (唔計垃圾dark souls 2)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞