IGN史上最佳遊戲投票

621 回覆
6 Like 63 Dislike
其實Nier係玩緊周目依個槪念
響Nier入面一周目完結根本唔係爆機,用起承轉合嚟講
一周目就只係「起」
用9S嘅視點重新睇一次故事嘅二周目「承」
之後推到揭開真相嘅三周目「轉」
結局E打彈幕credit就係「合」

直接啲講,就係玩晒三周目結局E先係一般遊戲意義上嘅爆機
講就好聽
玩落咪就係要重玩先有結局睇
同樣既野要我重複打, 悶鬼到
因為你未玩到直接講埋,3周目唔係重覆嘅內容
唔係否定你覺得悶,純粹講隻game係點設計,個結構係點
事實隻game就係相對低成本作品,扭咗勁多橋去用平得嚟唔會太寒酸嘅方法去盡量做,創作上好多位值得欣賞。
當然你仍然可以認為「我俾得錢玩依隻game,就係要最好嘅品質,間廠冇錢唔關我事,總之重覆就係死罪」依個係每個玩家嘅自由
神作?去到西班牙佬死左後面D野完全係垃圾(D野完全變晒
結局?垃圾(自己上YOUTUBE 自己睇下有幾垃圾)
去R18商店到想玩下D玩具結果?賣垃圾比你
想改車?無得改
想上車換地方住下?無
你個大地圖到底有咩野係玩得架?連飛天車都係關卡做出來,無得CALL
坦克車?玩得個2關跟著就無得自己開出來玩
只係某D支線故事寫得好D
最後D BUG 多到仆街到E+都係有 啊屌你
最最後 個人認為個銀手個設定好ON9 好撚討人厭 個西班牙佬都好過你啊
你話神作?係啊 最後公開叫人退款 連SONY 都直接下架
E個花生 夠晒神作 E個花生 我比10/10滿分
成隻GAME 我比38X-4XXHKD 左右 我享受左一個食屎同食BUG既體驗
(間咩野CD PROJEKT FUCK 我唔會再BUY 佢地D GAME 話知你再出咩野4 )
4代騎yoshi,後來出埋外傳yoshi island,故事線返到mario仲係BB時,有得擲蛋好刺激
dungeon crawling比較hardcore又要刷裝,加上偏黑暗風格,受眾有限
你玩過先出聲啦
講得邊度黑白畫面未?
如果係最佳
對上咩game都會win
問題係唔同類型唔知點比

Civ4對刺客信條
Street fighter 2 vs Pokémon yellow
要睇大眾like邊種類型多d
好多都冇玩過
黑旗唔算快餐啦 之後幾集先係食老本
決賽BOTW一定係膽架啦 睇下對邊隻既姐
最後咪反映左‘大眾’既best game

一定係10/10
成架飛船同入關都係灰白色為主
未又係gta witcher botw minecraft啲大眾game鬥
LOL啲人又要屌又要玩
暴雪最近又搞啲咁既野都冇乜機會贏
話知你其他類型遊戲做到幾好
回合制rpg, 格鬥game, 呢啲唔係個個都岩既就陪跑啦
曠野 vs 時之笛
大眾都屌tlou2

依家係投票
唔係得專家評
64隻game 咪又係ign揀出嚟
戰神屌打對家.
咁係選緊最佳定係最多人鍾意嘅遊戲?
silent hill 2都無
最多人鍾意=最佳
比較客觀嘅準則
對馬戰鬼
spiderman ps4

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞