加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
所以你的確係可以internal transfer
公司幫你搞working visa
owp都唔洗搞
滿足到streamb條件就可以搞PR
我地係11月尾申請既
i see. 咁想問下hypothetically如果我真係有offer有埋visa 入境前有冇咩嘢要搞例如ielts體檢嗰啲?我見上網啲source都冇特別寫
唔肯定了 不過有offer 我諗公司實會教你點做
唔係citizen 應該填咩?
Permanent Resident?
跟返身分證咁叫咋
請問各位關於申請OWP起步問題
我仲未submit申請就已經有項”Request for Medical Exam”要我交左交件先
姐係我要upload驗身報告先可以Submit成個申請啦?
但係我又唔知邊度有比份IMM 1017E我去做驗身,我係咪唔洗理佢直接去預約左先?
同埋又聽到之前有d人又要手指模(biometrics)又剩,係咪應該Submit左申請之後睇佢有無追加要求先需要?
唔好意思,如果問得太6uo
大家報下見到多倫多最平嘅一房幾錢租 獨立廁所同廚房
1100$
獨廁獨廚唔止1100掛
”Request for Medical Exam”
禁個問號填張form,download佢份PDF填Yes

Submit左申請之後,驗身+手指模佢都會send email叫你去做
姐係就咁upload份tick左yes既pdf上去項”Request for Medical Exam”
等收到佢email 寄份IMM 1017E先去做預約嗎?
雖然有d早問, 有關住既問題...

當你係去租, 咁多數落腳先去搵樓:
1. 咁係咪姐係唔洗諗寄野, 全部行李跟身?
2. 臨時要安全又唔貴有咩選擇?
3. 落腳搵agent?

希望單身無人無物既朋友share下
宜家唔洗都入得
起碼1600 basement
1係
2downtown basement
3可以Airbnb
我都驚
我香港都係讀pt hd sw
但估應該過到ecu掛

但我仲未搞owp
打算下年2 月過了
我都係讀左3 年
聽完你地咁講都擔心佢當喎當我係2 年dip
想問咁多位Ching係咪一定要有Job offer先入到境
No….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞