加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
ok 唔該巴打
Lm
想問下如果我係8月做Body check但係九月owp先批,咁係咪都要係body check一年內(姐8月前)去
唔可以
2024點過
依傢起HkU space 讀緊1年part time pdg, 可唔可以用呢個pdg 去行stream b?
請問各位巴打 IMM1295 NATIONAL IDENTITY DOCUMENT
「Do you have a national identity document」係填yes定no?如果yes,填身份證定係特區護照號碼?

身份證冇expiry date,Expiry date係咪空白就ok?
唔該巴打
到申請PR 個時,要WES 認證ok 先得
但我個degree 係2016年12 畢業,係咪都可以?
2016 2017畢業既理論上行唔到stream b了
因為apply PR個陣你要畢業5年內
2018畢業今年係最後時間趕去加拿大
你宜家應該要用WES check下你宜家讀緊個course符唔符合申請PR個學歷要求
咁我可唔可以用依傢讀緊ge pgd 去apply stream b?
唔得,要grad左至拎得黎報
咁一年後我應該會grad 到,因為個course 讀一年
我估你都係諗住申請OWP行stream b?
第一 你幾時畢業 OWP截止時間係2023年2月7日 你要係呢個日期前畢業
第二 確認到時間上可以申請到OWP之後 你宜家可以做WES check左你個programme符唔符合申請OWP同埋PR
以上兩點都ok既話 你應該無咩特別問題
申請OWP 去驗身良民證打指模之後,大約等幾耐會批/有消息?
剛剛入紙申請一星期,就收信叫去做以上3樣。
Owp好似下年2月deadline,自己執生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞