加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
去到攞到pr再進修囉
登入IRCC個網果陣用GCkey登入完會係咁loop
搵極都搵唔到方法點搞登入唔到去apply
咁疊文件咪好厚 十二張糧單
想問吓通常係咪啲僱主主動幫你扣咗稅
大家過去諗住搵咩做先? 聽講IT 都難搵
巴打完成體檢之後等咗幾耐?
我呢排有上啲求職網睇 IT好似都唔少post啊
弱弱一問 IRCC 申請owp 交documents 5707 同 1295果兩份pdf 係咪唔洗簽名留空佢
因為我adobe好似簽唔到 又見佢話之後會e-sign咁
係 online apply嗰陣佢會叫你答security questions當簽咗
感激
想問做med exam佢係咪遲啲比份1017我帶去間醫務中心到比啲醫生填
咁即係你從來都無簽過嘢?
你submit咗申請未 未嘅話可以做定upfront驗身 帶個人同本passport去就得
做完佢會幾日內幫你射畀ircc 到時你upload返張information sheet就得
submit咗申請嘅話就等佢出信畀你 你跟住封信嘅instructions去做啦
啱啱submit咗但唔知點解比唔到application fee 同埋見唔到可以改我份application form可以點做
但係聽番里好似都難有offer 我盡量都想搵金融既tech / research role做
去web form落ticket

你睇清楚guidelines, 有個位會話你知要點樣俾錢
有冇人係香港做mlt成功過到去攞返牌
我上網睇要考csmls 但要有考試資格就要過pla
睇個pla睇到我一頭霧水
有冇過來人分享下
想問下Newfoundland 嘅資訊
依家apply owp要等幾耐先批到?
有無出Exemption letter?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞