加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唔叻,但可以改進
銀行咁闊
front 定back先
同埋英文叻唔叻先
咁過嚟前練好d
雖則加拿大係移民國家無咩排外
但你預左無當地學歷開頭真係去walmart執貨
Back 英文普普通通
不過宜家就算點擔心都會走
多倫多嘅會計或財務分析行情如何?

利申:香港有CPA牌
加拿大會計幾重要
因為有好多稅項要計
想係Vancouver搵啲clerk之類既工做 預計3月中出發 應該而家send定cv定去到先send?...
有無人知stream B 可唔可以帶配偶過去?

如果可以,可唔可以自己行stream B過咗去先,配偶遲啲先過去
Google
想請問owp+stream b
係咪姐係最快1年拎pr+3年入藉
諗緊想入藉之後去美國做野
自己查啦
人地好心俾個scheme俾你你就當人condom
大把加拿大人去美國做野,住加拿大係美國返工又得,點樣當condom?

另外就係查左唔肯定想問下人confirm下姐
你係加拿大人喇咩? 未移到過去就諗住當人做跳板, 唔撚係當condom係乜?
你係咪弱智架?我跟足規矩交稅做野拎pr入藉, 之後做左加拿大人之後諗我自己既前途有咩問題

乜撚都當condom,咁你自己諗移民唔帶幫你爭取既坐監手足又係唔係當人condom呀
正傻閪面係人地俾,架係自己丟既
我無用過個lifeboat pathway wor, 靠自己移, sorry
我就當加拿大祖國架喇, 我好支持加拿大接多D香港人, 亦都支持佢再出新scheme等D手足放監之後出黎.
不過我就睇唔過眼你D人當加拿大跳板架喇, 人地基於同情人道理由開俾你. 你去都未去到, 連permit都唔知有未就已經諗定點樣跳走, 咁撚有本事咪自己移去美國law.
強國人咁, 有著數就痴埋去, 屌你老味. 你咁口響你又做左幾多野, 屌鳩你無品就搬手足出黎
柒頭自己search ok?
呢d咁基本都要問
自己唔google
似你係弱智多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞