加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
如果scheme出咗先plan/起行 實未咁快多人合資格
有無人聽過/體驗過走之前可以拎到mpf走?
之後拎要交4x%稅都幾肉赤
暫時問左幾間都係叫我交左文件先
Owp 拎唔到,要有外國 passport 先拎到
其實bno係送比你咁濟
衰d講就係送錢比英國
但加拿大都係要送錢同埋一定要有一年工作經驗
個邊工作經驗如果唔係本地人係好難有
加上條款變化好大 所以未知數都會比英國高
好多人安全起見穩穩地地去英國
owp係拎到
只係你果間比唔比你拎
同你個agent識唔識交文件
上個星期個friend先拎完
下個月飛
想問各位巴打
有樣嘢真係好confuse 我,究竟係咪要有job Offer先至可以入境? 大部份人話唔使,但係official website話要

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/work-canada/permit/open-work-permit-hong-kong-recent-graduates.html#outside
你要睇佢新個啲update
依家不用job offer 都入到,不過會打晒兩針
好人一生平安
lm
申請PR係計申請嗰一日嗰一刻。唔使計埋程序時間。總之你遞表嗰日合資格就得。
準備緊文件 依家為咗整良民證(非香港) 煩緊
咩國家
咁正路你要交文件 support , 咁你申請個時都要你証明你英文達標
Owp 同 stream A B 兩樣嘢嚟
澳門同澳洲。 澳洲嗰個啱啱搞掂咗 ,澳門嗰個應該要等一頭半個月。
請問而家入境有冇限制
仲未批owp
IRCC 按開AC 死link 點算
我2016年4月HD 畢業
2021 有個pro dip岩岩畢業11/2019 -04-2021 ECA會唔會認Pro dip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞