加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Block 鳩條垃圾啦,阻住討論。
話落美國就落,睇得自己咁大
有料就行左express entry 啦
有料就直接行EB去美國
洗鬼先去加拿大
你啱, 無謂阻住其他有需要o既人討論
有冇人shipping嗰時有ship口罩?係咪拆盒就唔當係新品唔使收稅?
諗加拿大係因為想住加拿大,美國係for搵錢
咁多左膠你住埋我果份
岩呀唔阻住你地食人血饅頭,
班手足就慘幫你地爭取到移民
點知成班柒頭未去到加拿大就奶到出哂面
真係唔知邊個當邊個係condom
終於有個理性啲既人可以討論下

1. 多謝factcheck我無認真睇過相關資訊

2. 我指既係提出當xxx condom呢個phrase既人,對網上謾罵鳩噏既人唔洗講logic, 所以我先上綱上線

3. 君子遠庖廚大家都明既,不過我係揀國家之前諗清楚邊到多出路我唔見得有幾更加肉酸。唔通有救生艇就乜都唔諗狗沖過去,結果endup同當地人爭飯食又係好事?

4. 工唔工具就見仁見智,我相信如果我入藉之後去第二度做野但交返加拿大既稅,又或者搵到錢之後帶返加拿大佢地可能仲開心

5. 眼界闊係指考慮多啲唔同既可能性,我自己係perfer去加拿大因為生活好好多,但唔代表我要瀨死係度自己專業都放棄,結果搶福利搶headcount。

2021冇抽過啊 我想行EE都唔得啊 見住自己個分開始每年減
今年都唔知會唔會開,我2020年尾入左閘,仲等緊PR approval
我個profile係2020 12月入嘅 2021冇抽過
都係個句 up多一張唔會好麻煩你 又安心啲
學法文啦,幫補下d分 今年又omicron 都唔知會唔會再開番
唔搞啦 owp算數
fsw?而家ircc都係鍾意cec
近3個月剩係抽pnp, 連cec都唔抽
佢好似話有成1.8million 個backlog想清左先
唔知e個狀況會維持幾耐
如果批咗owp有冇話最遲幾時落地?我唔知應唔應該咁早申請
批左果陣封信會同你講
想問下加拿大有無俾香港人搵工既平台?
即係好似英國蒲工英咁
used一向免稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞