加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
做埋body check, CNCC, 打指膜?
Same 等緊exemption letter
收到了
Exemption letter即係邊封?

想請教:
份application究竟洗唔洗幫埋老婆同仔女另外俾多份Work permit fee 同 study permit fee?
定係直接click exempt fee只需要俾申請人-即我果份 CAN$155?
弱智一問,係ircc俾驗身信前兩日做左body check,咁份information sheet,係咪要經webform upload? Thanks
想問下大家,如果2019年6月畢業,用OWP,五年計 係2023定2024先係最遲去申請PR
係咪驗完身 做完手指模唔駛upload任何野 佢自己會搵你?
Stream B你睇清楚wo

Criteria:
1. Have graduated in 5 years
AND
2. Have worked in Canada for at least 12 months

For 1, last yr is 2024

但如果你得1 都係apply唔到pr
你仲要做一年野

所以如果要去
你起碼2022尾 2023頭就要到canada + 搵到野做
咁樣你2024先夠1yr exp
多謝你嘅回覆,我申請緊OWP下年過去做嘢,不過突然擔心最後申請限期係2023。
Me too
Also 2019 grad
See u there
But anyway, 唔洗擔心咁多
其實你到左果邊如果搵到野做
就算唔行hk pathway
行ee應該都好易
好,希望係都順順利利一齊安好。我岩岩做完body check 咋
讀書
想請問有冇人做過3年parttime degree嘅wes 認證?符唔符合要求?
申請stream b要良民證?
我朋友兩年part time top up 都 = 四年加拿大大學
我想問下揀完Fee Exemption之後, 佢連個$155都冇埋
點樣可以出到淨係waive $100?
到底加拿大有幾難搵工????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞