加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
同我諗法好接近!!一齊加油
不過你有男朋友share開支 成件事好好多
起碼思鄉都有人同自己圍下爐
我預到時返工都係搵萬一二hkd扣咗稅
你點睇?
十萬過左去答你
你要好快搵到工同埋千祈千祈唔好出街食
咁樣既話就唔會太辛苦
仲有你預可能有機會要full paid 租金一年
總之計好要留係當地先有pr,有pr之後如果唔做公民5年要留2年先keep到個pr
有冇人收到National Interest Exemption from COVID-19 Canadian Travel Restrictions?

係咪唔使打針都入得境?
唔打針你要去到果邊隔離14日
Ching 幾時submit 個application
巴打係響香港考咗燒焊牌?
之前睇一d加拿大既香港人youtuber都有提到加拿大燒焊好缺人
10月30 submit
11月30 收信做bio
12月2 收信做CNCC
讀咗,等緊考中工
其實香港考咗都無用
加拿大唔認你個資格
我唔知所謂燒焊好缺人係指welder 定ironworker 定both
但缺人都知咩料
危險性高,傷害性高,又熱
同埋做唔長
呢個係我學完燒焊嘅體會
可以考咗當仿身嘅
但問我的話,有得揀唔會做燒焊
有冇人GC Key登入唔到 唔係403就redirect出返主頁
佢個網成日都係咁架
清下browser cache再試 撞到得為止
見好多師兄都係做技工同waiter果類
有無師兄係返office工或者其他工可以分享下
我又分享下

21/10 submission confirmation
19/11 biometric collection letter
19/11 medical exam request
24/11 biometric collection and medical exam done
2/12 Approved +第一封correspondence letter
3/13 第二封Correspondence letter

唔駛良民證
恭喜幾時去
巴打想問一問 如果趁仲係香港 應唔應該去工聯會報一報工程嘢學下先?
我打算報電嘅workshop
過嗰邊做電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞