加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
用宣誓代替有啲難度喎不過可以試吓...師兄係咪有啲咁嘅經驗?
唔係
宣誓好簡單的
好似乜都可以宣一餐
去民證事務處辦就得

我見網上d人搞移民 有d人通常有文件辧唔到 例如出世紙個d 或者沒左d重要文件 提供唔到,都係直接寫解釋信加宣誓紙代替。
不過加拿大受唔受理就唔知了
但試下無仿仲好過咩都唔做
係呀我知啊,
佢宣誓都唔理個內容...
問題係我依家宣誓去做公證。
委托我喺澳門個朋友
幫我搞取消工作證同埋申請無犯罪記錄證明...
不過我冇諗過宣誓代替無罪紀錄證明。

本身佢其中有一份文件係要求我喺香港攞套指模。
香港嗰邊唔肯,
澳門叫我自己用唇膏自己套10隻指模寄過去俾佢哋
搞到我要自己買多支唇膏,
真係走去上網睇吓人哋點樣套指紋
澳門是是旦旦
係唔係你本人既佢都check唔到
唔好第一站去calgary咪安全啲囉
我知有人會買working holiday或者旅遊保險
如果係溫哥華轉機係咪要喺溫哥華落地搞左PERMIT啲野先?
THANKS
我有類似經驗, 不過唔係加拿大, 宣誓唔得架
我頭先仲諗住準備添..邊個國家拒絕
宣誓係宣d 乜?
話我儘咗力搞
但都去唔到澳門搞良民証?
啲程序又要咁麻煩扮晒嚴謹。其實馬馬虎虎。
整個網站出嚟
只係比澳門人用都唔知整黎做乜
其實宣誓係證明委托書係我親筆寫
因為佢要attach 埋我本Passport copy with signature page
有我嘅親筆簽名 (筆跡認證喎)
我覺得申請佢個良民證 仲難過申請過Work permit
係呀
簽證可能要搞幾個鐘
所以轉機就要預多幾個鐘
唔係會趕唔到班機
想問吓各位 如果申請owp
top up degree係咪暫時都唔需要做學歷認證住
Poly u speed
有冇答到Exemption Letter即係邊封?用來做乜㗎?
建議最好都做左先,有限錢。
絕對唔奇
耐唔耐就會有officer唔清楚hongkonger pathway個open work permit
會加啲限制落去個open work permit嗰度
想問你幾點落機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞