加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
要打針
之前見fb定tg
有人approved之後話要再review
然後rejected

因為大陸出世份form就寫香港出世
想問做完手指模同身體檢查幾耐會出owp? 做完之後係咪唔使係網上面交野? 我怕漏咗步驟。
Submit 咗張form發現香港status個度填錯citizen
有冇得改返
webform
自己同身邊朋友都係大約1week~1 month, 唔洗網上交野,除非ircc message你
想問係最近申請? 之前有報料話快左好多

而家都係? 加拿大又爆緊 wfh
批左嘅朋友 想問下你地幾時會收到exemption letter?
定係approved左過幾日先會收到
你係幾耐之前apply
我16/1批左 比左封introduction letter, 但而家都未收到exemption letter
想問下如果我目標係搵到工先去嘅話 其實係咪連OWP都唔使理? 直接叫公司俾working visa我?
除非你係好勁
本土讀唔到人
唔係人地點解唔請返加拿大人
你要知道公司搞working visa係好煩
又要証明本土請唔到人又要成間公司數擺上台
諗住都搏下 我見我公司內部有得搏transfer 試下無妨 咁anyway如果真係請嘅話係咪其實連stream b都唔洗理直接拎working visa去
streamb係入藉
夠工作經驗+學歷條件就可以apply
同咩visa冇關
streamb係path to PR
唔係入藉 講錯字眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞