加拿大STREAM B OWP討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Google左理論上係咁但見話實際上排左好多pr既人等入藉好多年都未得,依家好似話仲卡左廿萬人係到
咪講左google左,你弱智定文盲定當手足condom
google都唔識用
真係智障同弱智
唔知你睇咩
首先依家唔洗三年咁耐
同埋做野個一年可以當半年居留時間
申請pr就3至6個月時間
大家做完body check 隔o左幾耐 個system 先有update?

上個禮拜四做完,到今日都未update 
如果你指pass medical預一個月到啦
請問22年畢業既大專生係咪全部都要等畢業證書先成功申請到?
上網搵資料比較少講22年畢業既,
我知道需要畢業證書/final transcript, 但都擔心到時成批人一齊申請...
當畢業證書要遲到11,12月先有既話,去到23年2月都係得返2-3個月
有冇任何巴絲成功用前一個/兩個sem既transcript證明 Or 學校做到證明即將畢業,因然後到時再補交final transcript/畢業證書?
LM 女朋友都係同樣情況,都驚做唔切
最遲12月點都有cert 應該申請得切

同埋應該係計申請既一刻
我諗佢係問緊做ft之前打過pt
轉咗工 咁可唔可以加埋一齊計
人哋喺加拿大出世,本身就有國藉,點同你依一刻未出發去加拿大,就已經計劃定離開加拿大

咁樣唔係condom係咩?自己有呢啲打算都算,仲要大大聲同人講,肉撚酸到你
仲要搬埋手足出嚟,我都真係唔知到底邊個食緊人血饅頭

好彩IRCC職員唔知你係邊個,陣間唔批你事小,搞臭香港人個朵真係多得你唔少
想問有冇人知道過咗 1 月 15 號之後owp係咪打咗針先入得境?定係有佢嗰封 exemption letter 就可以?
exemption不嬲唔關打針事...
個人覺得,交stream B個陣寫學校未出得切,遲啲補交。或者直接等佢問個陣先交

但有啲risky,後果自負,但你都無得揀講真
我計畫緊去澳洲,英國,加拿大定直接去美國
唔明未決定好比較唔同地方有咩問題?立陶宛都收人添你唔去?

依家未去當然左比右比,唔明有咩問題?
唔係個個去到當地都要賴死一世先叫有貢獻,
去美國只係跳板拎美帝個朵第時返加拿大搵更高人工,眼界闊啲啦

講手足提condom都係條on9講先,呢到全部諗住經特別visa安排走都係食人血饅頭當人condom, 踩低我唔會令你高級啲

人無恥便無敵
1. 立陶宛收人係fake news,一直只有原有方法而冇新scheme

2. 提手足condom嗰個係你先你要唔要返去check下先

3. 我好認同呢度所有人都係食人血饅頭啊,亦唔覺得自己特別高尚/正氣。只係每次見到你呢種R著數R出面嘅人就覺得肉酸啫,大大聲同人講驚死人唔知咁

4. 冇人話要你一定要賴死喺度,係你依家擺個款當人哋國家係工具太樣衰啫,唔使下下講到咁出面㗎喎。

5. 你眼界咁闊,建議你唔好入籍啦。陣間你去完美國,又當美國係跳板又去其他地方,到時咪又麻煩,咁不如唔好浪費你等入藉嘅寶貴時間
你柒在自己衝出嚟
食人血饅頭都唔好話俾人知
自己知就好
既然你開地圖砲打埋其他人咁我都要出黎澄清下, 我係之前屌柒你o個個.

其實我係覺得加拿大睇在你200萬人出黎爭取, 得唔到想要o既野. 再加上以往Canada-Hong Kong relationship同埋將來會出現o既問題, 先至咁鬆手批俾你地. 而個scheme唔係單單靠在囚手足爭取返黎, 原因都好明顯, 因為佢擺明就救唔到入面坐幾年o個班.

再加上當初D人出黎o個時都根本冇個scheme, 而個scheme出爐時大局都已經定左. 我唔知d人何來condom一說, 如果本身係諗住水人入獄換救生艇就話唧, 但有追開都知唔係. 至少我同D身在美加o既港人friend都無咁認為, 我唔知邊D人先會咁講喇.

講返你件事, 最大問題係你乜都未搞就已經話會用加拿大個scheme去美國. 你話你跟足規距交稅入籍, 但你個規距係受優待o既規距, 有o係o個邊住過都知有交稅同3年working exp唔保証你有PR, 今次係大愛左膠賣大包 . 但你就開宗明義話去拎完人地個passport, 就用加拿大人身份方便去美國, 成件事本質唔同啦下話? 換我係咁諗, 我都唔敢咁無恥講出口. 如果你就咁問入籍條件我都唔會屌柒你. 然後你條柒碌仲想用手足去混淆件事做遮醜布, 你真係好撚賤格.
都係o個句啦, 咁本事咪靠自己去美國law, 未去就已經諗定點用人架救生艇落美國, 加拿大稅高人工低襯你唔起.
咁呢個post 作用係咩,如何優雅咁傾點食人血饅頭又不失大方?
你真係入世未深
無最後果句話入籍後落美國
已經無人屌你啦
你真係on9仔
你岩,唔阻大家食人血饅頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞