我在交友App上遇到的十個人

1001 回覆
662 Like 35 Dislike
一句未ready
既然未ready點解要搞我
支持!!!!好想知佢哋去露營嗰個地方係咪真係有,同埋幾時有下一篇好想快啲睇btw樓主加油
撳錯不推文 推翻
下亞厘畢道 明天不要賴床baby 第十支煙
頂 推啊
多謝大家支持
樓豬好開心
而家執緊寫緊下一個故事
應該要星期五先出到
我會吃盡奶力寫好佢㗎喇
Btw露營嗰到其實係蒲台島
(唔知有無人睇得出)
多謝絲打一推再推
感謝樓主無私分享地點
Ch.1一邊聽住Sabina之淚一邊睇好有代入感
辛苦你啦加油加油
好故事值得繼續支持
夜晚晚一次過睇曬ch1
好正 期待之後個九個
追左幾日,個故事同我嘅經歷好似

都係一開始同個女仔無啦啦咁約出黎,發現好夾,之後就成日約出黎,好sweet,好似已經拍緊拖咁

唯一分別就係主角連關係都未確認對方就已經消息,我個陣就係對方確認關係一日之後突然消息

第一次睇故睇到差啲喊,真係寫得好好,樓主加油
包括我哋自己本身
有大量ff嘅經驗
睇完第一個故 好睇
好耐無睇故了
加油 期待下集
如果keep到Chapter 1水準,我肯定,呢個故有資格成為暢銷書
今日話愛 聽日可以唔愛
今日話我地仲有時間,聽日發現原來已經係最後一晚
寫得好好所有野都係咁脆弱而短暫
期待打後個9個人係點
同ex都係hmd識 繼續睇下有冇佢嘅影子
大大力推呀
遺憾先係最美好 留返一個空間比大家ff
好故留名
多謝樓主帶咗個咁好嘅故比我哋
再睇多一次個故事。

一切都係come and go. 正如最後一章𥚃所說,離開的時候,連 thank you and goodbye 都省卻了。這就是交友apps 嘅default mode 吧。我試過HDM 兩個星期,明明傾得好好地,佢仲問緊我問題,我都未回,連個問題尾音都係啱啱完,點知佢就突然之間user left. 我諗會唔會係佢撳錯掣呢!? 又試過,有位講開佢會去英國,我在網上找到有關嘅資料,仲想send 畀佢參考吓,點知迎來嘅係user left 嘅signal, 連 copied 資料連結嘅paste 都paste 唔到。我唔要呢啲 cos it does hurt!

嘩,咁都hurt, 唔係化…。係 I’m afraid…

遊戲規則就係咁,但仍然有不少人繼續玩交友Apps,點解?可能如Carpenters 首歌I Need To Be In Love 一樣,

“The way that people come and go
Through temporary lives
My chance could come and I might never know”

期待樓豬在交友apps上遇到的第二個人的故事。

https://youtu.be/Ji6aQ7wI7n0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞