Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
3060一定夠力
似關個wifi事喎
你skybox用steam版呀?
好似係
Sorry 我係pc oculus 果到下載先岩
咁好似冇得搞喎
點解唔係quest2度買?
一樣播到PC啲片,原生畫質
steam版經airlink streaming一定有啲壓縮添
quest 2緊係用quest版
點會PC Oculus度買
我2部機一齊下載 quest 2 入面下載完 再係電腦去官網下載的
有冇人可以開post? thanks 返緊工
咁你skybox係在quest 2開定係經airlink開?
正常quest 2度開唔會同PC同步播
經airlink 但唔用airlink 我連唔到電腦file
經airlink即係用緊PC個skybox,緊係PC有畫面

唔經airlink就要在PC開skybox個PC client(skybox官網DL)
將啲片拉入PC client
quest 2開skybox揀airscreen就連到

skybox仲可以經DLNA或SMB連電腦
唔詳細講喇,自己search下
一陣研究下thx
好似有網店可以為多款 VR 訂製有度數鏡裝係VR上面, 不過我記得要成千幾蚊, 同你落街配眼鏡一樣咁貴
thx巴打們先,宜家換左個面框,直接戴眼鏡都可以玩住先
Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!
https://lih.kg/2725436
Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!
我用部舊機得1060又正常
3060係notebook 唔知關唔關事
好正 完全呃哂自己個大腦 就咁睇下個佈景已經好Relax 買左個減重頭帶玩左半個鐘都唔係好覺個頸累 平時笠住個overear耳機 半個鐘我都頂唔順
到兩日 無咩時間試 不過完全無後悔買
我都係用3060 ti
未有時間試Airlink不過直接連PC係好順
仲要用垃圾USB線
應該唔關張Display卡能力事 有上網search過不過我買之前 做research 3060 係好多問題
有人解答話係N卡 個Drive問題
用咗skybox
返唔到轉頭
你前額頭髮擋住咗個sensor呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞