Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
screenshot唔準確 一定清
用眼鏡睇返同一條4k片 仲有冇問題?
想問下如果掂到守護神邊界,咪見到d網線有d high frequency果種震/閃,係唔係正常?認真睇menu白底黑字就會見到呢種閃,唔係真係隻字上下震,唔知明唔明
岩岩收機既人表示巧正
印象中 唔會咁
有冇辦法錄到我睇到d咩?
用手機直接影鏡片
無知一問 呢個係咪都要部pc勁先得?
定係xbox game pass咁
兩者都係
勁就唔一定 其實佢個平台同steam vr一樣
個quest 2 detect到我唔係帶緊, 跟住就no image wor
搵嘢遮住中間個感應器
5600x加3070ti
16gb ram夠唔夠玩高畫質?
詳細d

我當你 120hz 3.5k
in game 畫面效果最高 3090都唔得

TG群大部分都係3080

VR好食vram 70ti得8gb 唔夠用

我開Onward都11gb vram
去VR世界 你會覺得PC game硬件要求唔係d咩
啱啱睇咗自己嗰部 守護神邊較為小小震其實係正常 內置oculus store揀game嘅畫面有冇震有冇閃? 如果冇嘅話其實你部機正常
咁大咬
我以為係裝個app入quest就咁變cloud gaming咁爽
我6700xt

72hz 3.5 畫質高 未係最高

vram佔9gb左右
72hz 唔穩 有d位drop fps
點會...PCVR 係得呢條路
想問如果睇片個畫面變左鬥雞眼要較d咩 我開menu 上網都冇野 中間冇較任何野 zoom遠d都係鬥
琴日收貨,今日發現一邊鏡頭裡面有一粒黑嘢(應該係塵),係咪可以申請退貨?
Reddit個邊都有人話鏡入面有塵
咁可以點?
退機
睇片我唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞