Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
回血針成日用唔到
一次性
要用就吉自己
睇ipad可以睇血量情況 綠色係回唔到血
唔好買Quest 2!!! Quest 2 Pro機就出
我屌
想問下dlna係?
而家d料 好firm下

有個YouTuber爆哂料 話有d野唔講得
佢話總之就唔好買而家Q2住

根據上次嘅經驗 其實應該大把youtuber收曬機試緊 拍片用 出果日就放片
都買左就唔理了
簡單講DLNA即係在windows開個媒體server咁啦
https://www.support.com/how-to/how-to-set-up-a-dlna-media-server-in-windows-12667
記得right click將啲影片folder加入媒體櫃就ok
權限最好淨係allow quest 2啦,一陣屋企人都share埋就唔好
skybox + 佢自家PC client就易搞啲嘅
出新容量之後跟手就即刻出pro咁仆街既咩
岩岩買完唔理啦
跟手等下睇PS VR 2咩料先, 睇下PS收購工作室整VR整啲咩game出黎
再睇下買PSVR2定砌過部PC玩
pro都係鏡黎者, 最主要都係要部機
本身覺得佢個128gb只係生產商唔再整64gb/ 成本同64gb一樣先轉
FB刀法
請問deovr係唔係quest2到裝?
唔該你
依家仲有冇人玩VRCHAT???
去TG群先約到 佢地入哂TG群
呢度冇人睇post

呢度約唔到人玩
唔怪得知,不過都唔係好了解VRCHAT點玩....
唔好意思 買之前想問下 如果有近視配鏡片係咪要另外買個adapter先可以上到鏡? 香港有無地方可以配? 我見Zoff寫有得配智能產品用鏡片唔知咪講緊VR (想順配驗眼 如果有黃 眼鏡店做到既話可唔可以介紹下)
VRC唔係GAME 唔係玩
VRC係虛擬生活

一個人入VRC 秒速黑人問號

你都係JOIN我地LA
我冇戴眼鏡唔清楚 入TG群 多人答到你
steamVR有咩好玩? alyx之外
oculus store又有咩好玩?
係USB 3.0 就OK,不過有線真係唔好用
我買完有D後悔
用SteamVR內置播放器睇片係未無論有線無線都一定會壓縮?事關我用G2睇片好似仲朦過Q1用Skybox VR無線睇
好唔好用都係睇你玩開咩啫 我玩ets elite dirt呢d一定插線玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞