Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我揾日試下先 我都唔清楚
試咗
router唔插wan
PC同quest 2個ip本來都係由router派
所以airlink冇問題
唔該曬
你係vr developer ?
share pls
巴打,我啱啱試下裝bmbf啦。

之後好似出左事

開機開左成分鐘先開到,嚇死我

而家個beat saber 寫住非官方應用程式。
同埋有個提示提我裝左非法程式

係米正常嫁??你係咪都係咁?
正常,因為佢改過個主程式,不過你裝完應該都未玩到,因為主程式更新過啲mod未support
自學緊UE4 不過放低左 想整onward map玩先
正常 唔改係入唔到歌
同埋玩唔到online

想入歌就係咁
其實big screen 點解入event 我想試下睇戲 但揾唔到event
新入手,想問大家平時係點保養清潔?
DRY布
習慣下 onward已經係最唔暈果隻
其他vr fps好暈的
pc版會無咁易暈

quest版所有game 都易暈 因為性能問題令畫面易暈

畫面越真實越靚 fps高90以上 先唔暈
我都啱啱入坑,暫時仲玩緊佢d歌,但就黎玩晒。 想clarify 一下, 係咪即係:
1. 如果想自己入歌,就要放棄網上同人玩既功能?
2. 如果官方程式更新, 我都要每次跟住更新, 同埋每次更新後都要重新 set 過d野先可以繼續玩?
both yes
同埋佢出update你都唔可以即時update
如果唔係實炒

但係我覺得我而家有成千幾首歌係值得放棄嗰啲online嘢
今日到左, 開機第一下 見到畫面, 但到之後一禁電源制就有黑色畫面著左 有一下聲, 等左一陣又變返全黑, 前額冇頭髮遮住

第二, 左右controller 連落iphone 冇反應, detect唔到 但個手制會著燈閃閃下

第三, download左steamVR 用usb連插左落部機到但佢話我please plug in your VR headset
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞