Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
https://www.roadtovr.com/half-life-2-vr-mod-new-signs-of-life/

新既HL2 VR mod!!! 唔係單純視覺VR化
所有操作都VR化!!
想問如果要換走原裝facial interface, VR Cover 同 KIWI design 邊個會好啲.?
我係上年第一批買既, 如果而家要佢換facial interface, 佢係會俾邊隻?
矽膠 廢的 唔好用
買VR COVR最好
我都70 玩左兩個禮拜都冇乜問題
我有佢有幾個version, 有個係standard , 有個又叫Oasis Edition , 有咩唔同?
唔識
同啲youtuber合作出 應該淨係唔同色同印咗個channel名
係PC SET 高 Oculus priority ??
點解我見有Oculus V33 VERSION
我又唔見我有得UPDATE??
係 順好多
求教學
係taskmanger入面detail到right click個OVRserver_64.eve將優先順序set做即時?
我set做高 唔知同即時有咩分別
上左v33玩ets2好似清左好多咁
點上v33?
好似要等佢push 我都係無端端有
隨機派 等下

或者上reddit搵zip手動update
開公開測試頻道就有

玩左一星期多d個手掣 圓型方向制 壞壞d,成日都失制,按轉右後放手馬上自動轉左/前/後,有冇人都係咁
用WD 40 電子精密清潔噴一噴就OK
噴之前要蚊電芯出黎

我之前都係咁而家無事
個手掣定位好似移左少少
依家兩個手掣掂埋一齊 係畫面會見到兩個手掣重疊交錯左
有冇得重新定位之類
影響唔大但有啲不爽
手制電量幾多?
低過70%就會出現呢個情況
個vr真係淨係買黎玩ets elite totf都抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞