Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
一黎vr正

二黎bf5係垃撚圾
玩左beat saber, 仲有咩game 可以坐係到玩 或者唔使點行黎行去
我畫個走動空間有大約3米*2米
但玩alyx行多兩步就睇到個守護神,好無癮
你部咩機,我就咁玩bf5 都唔順
6700xt
set 大少少個範圍,鋪張地墊限返自己活動範圍
想問如果想係香港買,有冇邊間鋪推薦。
水貨買搵間平就得
我右邊個手制玩beatsaber之前就係畫大咗唔想用圓形 但係一嘢打咗落牆之後
個制成日漂移

部quest鏡頭detect唔到佢嘅話會自己係度轉 擺番喺鏡頭範圍內先冇嘢
我DeoVR Player一開就彈app 重裝都唔得 有冇解決方法

有冇人解答到
Engadget 中文版: Apple 的 AR 頭盔或許需要與 iPhone 同用才可以.
https://chinese.engadget.com/apple-ar-vr-headset-iphone-requirement-chip-031029875.html
VR飛機game首推Project Wingman
https://www.youtube.com/watch?v=dYWOi1bK48s
即玩ONWARD
好少 3D AV,好似淨係睇過一套
可唔可以 share?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞