Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
紳士們既資訊果然很有好用 我地傾返game先
成人台
真打機
我本身都係諗住買黎揸拖頭同飛船
如果witch3都會出 vr 就好
我上年都係諗住淨係beatsaber
點知
淨係「mode」都好
飛船Elite dangerous同no man sky都有VR mode,一陣download返黎玩下,頭先試左隻everspace 1好似無support個controller有啲可惜,仲有啲戰機game又係未試。
vader三部曲真係值得一玩
但個長度真係短過大家嘅巨龍
知唔知用嚟玩pc賽車game (Assetto Corsa, Project cars 等)
1060 6gb 夠開咩解像度同fps ?
如果係賽車game 顯示卡要求更高 高fps先唔暈

1060玩唔到 1.4k 72fps左右
講左先 VR 1.4k 同電腦mon 1.4係唔同

VR 1.4k 係好矇
唔該 今晚試吓先 再諗吓換唔換顯卡
有quest 2係手?
Assetto Corsa唔知點解一連Quest 2 就用唔到手制
鍵盤 遊戲手製 軚盤

quest 2手制叫motion controller
動態定位手掣

一般賽車game 「支援」VR都係咁 只係順手支援VR

唔係「僅有」VR
VR only果種 完完全全係VR化操作
只支援 鍵盤 遊戲手製 軚盤

quest 2手制叫motion controller

動態定位手掣 多數唔支援

一般賽車game 「支援」VR都係咁 只係順手支援VR

唔係「僅有」VR
VR only果種 完完全全係VR化操作
project car 2 反而ok不過冇地圖mod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞