Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
無貨
Oculus store 啲game本身都貴,我睇上年Black Friday佢啲game折左都仲係貴過steam未折如果唔係貪佢有啲game買左兩個平台都有真係搵鬼買
Vr cover面罩我無記錯既話頭post介紹既係依個https://www.amazon.com/dp/B08HMQK73M/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_72KQ1B9BBAR9Z8X5XDR6
不過你可以試咗原廠個膠罩先,個原廠爛鬼foam我真係戴一陣就塊面㷫烚烚,
而手制套係因為我覺得佢依隻幾靚
https://www.amazon.com/dp/B08MDV5YPC/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_JTHXG1KJ1RFXEFJDDJE8?_encoding=UTF8&psc=1
Lm
Quest 2 connect laptop 無反應,點解? thx
你要講多少少資料

無線 有線
部機咩顯示卡?
係quest 2 airlink選項見唔見到自己部電腦?
想copy file to Q2 from laptop, 用USB
有無用side quest?
佢官網有教點樣連線去Q2 搬FILE
usb都要有數據傳輸功能
哎 係睇漏咗呢樣嘢
想問下我bmbf 裝左落quest 2 但係我beat saber 裝左係steam 應該點做我係quest 2 開bmbf 佢話我未裝beat saber求教
打左幾日boxing game今日訓醒好似俾人打左一身咁 vr拎黎做運動爽過打飛機
一係你就再買quest 版,一係就電腦度裝plug-in
好的 唔該曬
同埋想問steam plug in 的歌同bmbf 的歌係咪唔同
歌就一樣既,但係steam要裝個叫syncsaber 黎玩第三方歌,https://bsaber.com/installing-the-mod-guide-necessary-for-any-custom-songs/
唔該曬
尋晚美森送到
除左Beat Saber,仲有咩Oculus Store game推介?
Star War ?
onward好唔好玩?
onward世一 入去搵枝步槍 射一下你就明
反正有退錢 試一試
star war三部曲唔係game黎 而且好短 好伏
想問有無人試過 supernatural ? 想過用 vpn 都 download 唔到
有冇必入steam vr game list 推介?
第一頁 連登game list
我指精選喎
見到了thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞