Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我個副同你同一部飛機飛撚左去阿富汗送比塔利班
嘩 我屌你 我好滾動好開心
https://youtu.be/tOMPYe0ugpU

做好左VR mod!!! resident evil remake 2 & 3 VR mod !!!! 呀
鳴呀 VR玩生化危機 有full motion controller!
買定RE2 3等玩VR mod
oculus quest 2專用版resident evil 4 VR!
呢個唔同 唔係mod黎 官方為quest 2重製出VR版

操作全部用哂VR手勢

https://www.oculus.com/resident-evil-4/
有近視而有舊眼鏡又啱度數嘅 可以學我咁
搵螺絲批拆咗舊眼鏡兩隻腳 再搵blutack 癡舊眼鏡入去部quest

呢個方法係俾我呢啲毒撚用 因為如果要借俾人玩就麻煩啲
原來出咗air link
咁vd係咪收得皮

仲用緊quest 1
要加野係咪最先加halo strap先
VD更新少左好多

我覺得唔好哂錢
之前已經買咗
VD玩beatsaber係種折磨
點睇邊一架飛機
我知pc版多啲mod同埋易入歌
但都係quest版順啲 同埋而家bmbf入歌快咗好多
我驚嚇到瀨屎
我都想 但bluetag穩陣? 我見人用熱溶
點解唔直接買副專用鏡片
quest 2 face pad replacement not included Hong Kong
呢兩隻VR會唔會嚇死
依家個分野好明顯
部PC無咁勁既就VD, 俾Quest 2分擔一部分運算, 畫面矇啲, 但順暢
部PC夠晒玩就air link, 畫面最清最靚
呢啲要直接考反應都係直接用返quest 2最快, 佢自己係返部野到直接出
唔洗經多層wifi delay
RE2 比暴君追已經驚到瀨屎
用VR 既話淨係敢坐係save room唔出黎
Beat Saber 呢類game 用steam VR 玩係咪冇咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞