Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
鏡片中間係sweet pot 你上下左右成個VR HEADSET移動下 睇下有無個位係特別好?
3080 係咪都未夠 開3.5k 120hz 打機
等緊個quest 送貨,諗緊換3080 定80ti 好
守護神設定 有部份係圖案黎 咁圖案清唔清?
你眼距幾多?
Sweet pot影響最少,愈外邊d字邊愈光,光到有d眩暈可能我未慣

咋咋林退左steam版先
IPD 67, set左3檔,想知邊d係圖案黎?圖案即係display card問題?
開得3.5k 120hz 咁我當你遊戲畫質設定最高

咁要睇你玩咩vr game決定

大部份vr game開3.5k 120hz 3090都唔得

等4090 5090
守護神設定

一段動畫仔教你點做

果段 我想知你睇得清唔清
唔記得左要reset 部機先有得睇多次?
咁講 Quest 2 menu睇野清唔清?
有無去第一頁教學

睇youtube web睇4K ?
未試,我晏d再試下,宜家有d暈
Lm
如果唔講game 有冇咩app係必買/必down?
屌 買左隻Quest 2返黎
永遠只有factory reset之後第一次入去先開到追蹤
之後只要擺低部機15秒自動sleep之後
一戴返上頭就彈「追蹤狀態遺失」
上網搵左一堆所謂既解決方法
咩抹鏡頭 用1.5V電池 響光既環境玩 去間房戴完再出返廳
全部都試均晒都係開唔到追蹤
但每次factory reset完就一定得 WTF
你有無更新V32?

系統CHECK下
留名

呢排都係右手controller入電芯
左手唔入 明嘅巴打就明
已經係V32
試下唔好用SLEEP
每次唔玩就熜機
今次美馬用順豐
最慘係重開機就已經係咁
搞到我宜家每次玩親都要factory reset一次
去OCULUS SIPPORT問下
你似係中左BUG OR QC問題
結果個客服話可以比我換貨
即係件野有問題
我睇睇聽日可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞