Oculus quest 2玩Steam VR討論(19) 128版本正式推出!!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我無帶眼鏡 要等人答
你平時睇嘢要唔要戴眼鏡先
如果要,VR都走唔甩一樣要戴
而如果要戴眼鏡就最好整定鏡片,戴住眼鏡用quest2唔多舒服
Oculus有分Quest 2內置個store同有個PC版既store
唔記得左咩名打咩名
有時啲勁既名PC版果個store先有, 因為Quest 2靠自己推唔到
而內置個store既game就會畫質差啲因為係for 部Quest 2自己推既
125度近視
本身都以為唔洗, 睇到以為係部Quest 2 mon就係咁
配左個Quest 2專用鏡片之後先發覺, 原來清好多
上古 RX 580 8GB
原來真係有
洗咩...懷疑 開心大發現咁

頭post 已經有onward youtube片比較

steam版同oculus版

quest 2用手機cpu推畫質同PC緊係好大落差
vroptician 訂鏡見佢出貨出左兩個星期, 但DHL 都仲未SHIP到,係咪正常日日check 住都仲係 The item was handed over to the International Logistics Center
用airlink lag到仆街 pc經router lan上網 有冇方法fix
用緊3060應該唔關display事
方唔方入tg群傾 呢個問題好複雜 有好多嘢講
有airlink同VD LAG過入黎TG傾 好多野要注意 唔想係POST講 THX
係咁架,我個鏡都係黎到香港都仲要等多個幾禮拜
買完個quest2 入坑
屌變相搞到買左張3090
VR體驗返唔到轉頭
明白 剛剛去個訂lens個網問我ipd幾多 用手機check 個ipd 原來我都係70mm
70nn 有少少大獲 對唔到sweetpot
Q2最多68nn
vroptician大時大節會唔會減價?
深近視塊鏡同部機一樣價錢
有d會淘佬 你自己望望
度左3次既 69-70左右 應該都睇到既.. 有冇人同我一樣
有3090但Q2將畫面壓縮返
睇人渣飛機 玩assetto corsa我都想入坑
入左張3090 +5950x
本身因為部電腦壞壞地 最後結果成部電腦都換埋
已經搵到解決方法 就係set 高佢 priority
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞