“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
哩排裝修追左post 我都搵緊部GS09
睇嚟誠哥好似相對冇伏啲

因為預12月先裝修完入伙..係咪唔洗咁早買電器都揀左下部分電器, 想睇下大家意見..同推薦

冷氣機:窗口機Panasonic CW-HZ120ZA匹半機..因為驚分體機維修麻煩所以揀窗口式
蒸焗爐:惠而浦4s
抽油煙:太平洋PR3033 S70(唔算太多落廚..冇預買富士皇咁貴)
浴室寶:KDK大部舊機..個師傅揀左..話好好..但我唔記得咩型號
雪櫃:三菱MR-B46F/日立R-HWS480KHX..唔知邊部好啲耐用啲
電視:Sony 55x90j
智能鎖:LOCKLY PGD829AF
洗衣機:求推薦
洗碗機:求推薦
成日講親窗分都420
其實仲有冷氣機窗台裝唔到/唔方便裝420

窗分係得珍寶,Pan記,樂信3隻

我自己買咗Pan記(轉頭就會有人話4級能源標籤)
奈何真係唔想用珍寶
洗碗機 Miele, 平就西門子3層, 再平就西門子2層, 再平/冇位, 西門子細S
冷氣 雪櫃 洗碗機最好就問定幾時有貨

洗碗機最好用都係Miele Bosch Siemens ,有位就買座地大部啲啦,同可能有排先有貨

浴室寶係天花式既應該都已經夠勁

雪櫃我就買揀咗R-HWS480KHXL ,可能因為左胶門,都等咗一個月先有
BBE有伏?
dyson purifier cool係咪好癈
唔該晒!我聽日睇下先
而家啲電器要等咁耐….我聽日去誠哥度問下先..btw唔該晒
lg果部睇price.com睇大約9千
miele 645就萬1鬆d
都差2千 我想睇下兩部function係咪真係差咁遠
上網又好少miele嘅評測 所以上黎問下意見同埋睇下有冇用家

不過我再望過下 miele個鋼水又好似真係好d 搵日得閒睇下有冇645/665實物望下再決定

thanks巴打
我明。其實我有時都唔知呢度問野係唔係一定要俾鬧先得🤦‍♂️ anyway 睇到係個位同我將來果度好似,似乎可以參考下,謝謝!
揀645不如揀TCD360,同一樣8kg,價錢再平多啲,只係645兩個香水,360一個香水
我都有望過下 360仲有耗電多d 冇專業摩打 冇防皺 冇牛仔布
不過如果665真係好過645好多值得比錢就應該直接買部好d算 如果唔係就平d 360 壞咗就換都冇咁肉赤
係喎,個摩打都差啲喎,耗電多少少囉,不過電器呢啲野真係話唔埋,有時想佢壞佢就死都唔壞,想換都無藉口
屋企個雪櫃用緊三叔,覺得有啲細唔夠用,想換大啲,但用左成7,8年都未壞,想換都無藉口
個LG電視又係,用左5年想換部大啲50吋左右,但又係未壞無藉口換
師傅不停同我講話抽氣扇好多客用電索嗰d好快壞,寧願用返傳統拉繩
大家會點選擇?
一定係電索,點會易壞,我自己有一部kdk 用咗七年都冇事,咪聽師傅9up。
癡線 拉繩款你唔提我都唔記得

呢兩款得唔得?
我用上面嗰款,不過係6寸,型號15WHC07,不知幾好用,又易裝,最緊要個窿開啱尺寸就得。
下面嗰隻應該唔係電索款。
但係我又唔見佢有拉繩,所以我都唔知佢算係乜
睇spec應該係最普通嗰隻,靠風力吹起百葉啲款。
咁有冇廚房用嘅電索款架?
因為我廁所反而向天井位唔當風,但係廚房就向海,所以驚大風嘅時候會開唔到
25DLC07
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞