“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
裝修清潔有冇介紹
想清潔,防蟲
避震正常唔係標準安裝包埋?
如果大金ftxm 同 toshiba 22j2kv 比較呢
2.5匹 toshiba 有冇咩型號有推介呢
ftxz 見到成兩皮, 負擔唔起
有冇師兄師姐訂到超薄熱水爐?
到到都冇晒貨
想問下煤氣煮食爐左右2邊要預留幾多位?
我爐, 洗碗機, 星盤, 雪櫃平排
唔係啊,要加200先有
ftxm60 貴22j2kv 1倍,你首先要了解你個廳有冇溫濕雙控嘅需要,一般黎講廳熱源多,又出出入入,比較少有low cut頻繁嘅情況。
ftxm用係廳,好有可能同普通機冇分別
ftxm50 以上,風切聲都幾大下
如果覺得有濕控需要,就裝ftxm
窗口機我睇豐澤個安裝收費表就標準安裝包u型鋁架連鋁腳柱或者膠腳柱既,額外收費個欄就都唔見有避震腳既收費,其實窗口機嘈音來自壓縮機聲,幫唔到太多的,我自己屋企啲窗口機都無裝,音量我都接受到
有冇風扇推介
想擺係廳 靚仔 果啲循環扇其實夠唔夠涼?
求左門鉸雪櫃推薦
明白,唔該曬
咁如果Mitsubishi MSY-GF24VA 同 Toshiba RAS-22J2KV-HK 比較呢,
我見MSY-GF24VA 係2014 產物,會唔會22J2KV 較好
買咗rasonic rcf-8kw 白木紋色,覺得幾靚,都夠涼,但對比其他循環扇就偏貴

之前諗過iris ohyama pcf-sc15t
唔該晒巴打 你用緊果款豐澤百老匯果啲有冇得試?
Iris我都有睇過
不過始終係商場試 唔係好試到涼唔涼
rasonic rcf-8kw 難唔難清潔,見無印demo 好多塵
日立都有好多款有左門鉸
買咗冇幾耐,未試過拆

人氣電器店應該有得試,或者可能有第二色試,最常見到灰色
無印好靜好易清潔
唔覺得循環扇需要搖擺
吹天花板已經成間屋涼咗
有冇人用緊西門子可以飛頂果部洗乾衣機
要放廁所唔想地櫃做咁高 只預位比飛頂機會唔會好不智
新彊棉之後對無印好感大減
將來要換就有限制高度,選擇會少好多
想問沖涼熱水爐用電同用煤氣邊樣好D?
所以想知飛頂機普遍質素如何
唔差既話選擇都冇乜所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞