“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
550係機身尺寸,點都要預少少位走盞😅

咁佢唔好咁寫呀大佬
一陣做個550櫃擺唔到就pk
我自己就穩陣啲,做600x600,一定冇問題,以後換機都唔駛怕。

有冇人知呢種燈香港難唔難搵
如果會新做廚櫃留位,係咪買座地同崁入都得?
巴打 我想問下 我上兩個禮拜係德馬買左2件focus series products from the same seller 但佢好抵死地ECMS一件貨就好快送到我屋企 一件就直頭連dispatch 都未做 但未送果件貨佢日期就寫9月尾先delivery 想問付款日子同收貨日子隔左咁耐 萬一收唔到貨係唔係照可以cancel張單?
建議唔好做 試過貴同平 都係好快打柴
你到時聯絡返亞馬遜,佢哋會幫你搞,應該唔會取消成張單,只係會取消你未收到嘅貨。

唔係新就一定好,東芝個網越黎越少資料,佢依家連呢個表都冇
淨同佢自己比,j2k 得10j2kv 同22j2kv係ok, 其他匹數性能都係差過舊款n3kv, 特別係2匹18,3匹24
我個人意見啲冷氣唔係越出越好,係越出越縮料,外機雙排銅管縮到排半,再縮到1排,再搭多啲9唔搭8新功能,例如所謂空氣淨化,係會產生臭氧

最好買個溫濕度計度下。
假設好天時室溫27度內,而你最舒適室溫係23,24度,就可以裝gs07, 如果你要21,22度先舒適,或者你度好熱嘅就可能要裝1匹。
西斜有冇簾都差好遠,我其中1間房長期關簾,最高溫度只有25.7度,如果開25度,室外機係唔會著,開24度,室外機著5分鐘,停5分鐘,一停濕度就會升到8x%, 要開到22先可以keep住著。
裝啱啱好定大半匹,非常取決你個環境,裝啱啱好有機會烈日當空時要開好耐先涼,裝大半匹就會有機會夜晚著著停停有少少似定頻

不過唔係開放式廚房
有做

唔貴得好多
方便
其實真係易壞咩?
用左3年 咩事都無
屋企暫時無野行緊usb-c
到時真係得USB-C 咪用番插頭

再講 2 usb-a + 2 插蘇
即係有4個咁用
抵好多
有無師兄有木制傢私鋪買介紹? 上網搵個啲鋪好多搵到淘寶同款 而幾間大野就相對貴D 想再搵下
大陸做wo...
想問有無飛頂既洗衣機介紹
本身睇中LG蒸氣洗衣機
點知唔夠位放
搵緊洗衣乾衣二合一
除左Miele有無咩推介

貴好多呀腩巴
佢張sheet都寫櫃要575
啲喉、電線都要位走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞