“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
屌佢老味送貨前一日先打黎話無貨
唔好以為呢間野落左單會準時送貨
但啲電器用落無咩問題
BBE呢間撚屌講起火撚滾
買三樣野有兩樣送貨前一日話無貨
比左啲錢又有撚排退
迫你買其他野
買左電磁爐同抽油煙機
準時送貨,無問題
我買部抽濕機
冇貨又唔通知,原來係代理冇貨返香港
好啦,我轉第二個款,平咗千幾蚊,追佢退錢追咗幾l耐,追咗兩個月。
明明唔使收信用卡手續費,佢又收咗我,追咗佢兩個月又唔退,成日唔覆人。永久blacklist呢間
我用 DR708 + MX4200 冇問題,router 我係分開 2.4 / 5g
呢啲我係香港買,冇乜問題喎,你嗰個睇數字都應該啱⋯

Sorry 想問下yk18 同 ln18分別係?
想問有冇兩匹淨冷 / 冷暖 變頻分體冷氣機推介??
佢差小小, 巴打就咁同佢講三分延長?
清你個水龍頭邊到買的?
唔會係美制同英制分別呱
電機GS
我係荃灣富記買,建材街,佢係擺晒出嚟,自己搵,佢有好多長短,你睇吓自己要幾長,自己拎去比錢就得,如冇記錯,應係收銀後面左近。
德馬啊 佢真住3/8 既…
唔通美國3/8 唔同
Thanks! 過兩日去睇睇
如果真係美馬買,拎個龍頭條喉出去配最穩陣,聽講美制真係爭少少,唔係三分嚟
請問2.5匹窗口式冷氣機
邊部比較靜
想問吓裝一匹冷氣 msz-gs09 係咪用返普通13A面板就得?定係要用20A有fuse同肚臍制嗰種?
想問有冇巴絲用過飛利浦ro淨水器 我見依家有平抵唔抵屌?
2匹優先選大機,gs比yk優勝地方係室內機有dbc coating更防臭防霉,但2匹機應該裝廳?較少low cut情況同風量一般較大,基本上比較難臭,2匹yk比較好,除非你以前裝廳嘅機都臭先會走去考慮。
好似一樣都係三分,分別在個pipe thread個螺紋制式唔同,導致扭得入但差少少禁
1,1.5匹可以用13a 插頭(唔好垃圾牌),2匹就唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞