“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有無人用Bosch 座枱式洗碗機

我search過無人講

座枱洗唔到煲/鑊 不了
dyson吸塵機買水貨/行貨好?
買左留左個位放係櫃到未用,不過好靚仔
有冇電磁爐同洗碗機都用得既鑊推介?
我得28cm大既煎pan同煲,應該ok
肚腩巴,請問大金FTXM系列易唔易壞?
當你發覺放哂d筷子刀叉碗碟入去之後仲要洗煲洗鑊果陣就知哂氣
我差啲以為無人買/用添,你買左要等幾耐至有貨?
你用過/用緊邊款?
有冷氣機問題想請教肚腩巴

話說我打算幫個廳換部兩匹淨冷
睇過三菱電機MSY GK18VA但師傅話距離天花太近,會去唔到水同回唔到氣 (天花頂距離去水位330mm)
去水位未必改到(直出外牆)

問過有幾部機可以揀
Panasonic CS PS18UKA
三菱重工 SRK50EE1
大金 FTKC50TAV1N

邊部會好啲?
Tefal👍
點答你,你知唔知你同你第一任夫人會唔會離婚

不過大金壞電子板又真係比較常見,原因可能係佢唔係做開呢範
就係怕壞呢啲野,又要搭棚
有無人用Bosch 座枱式洗碗機

我search過無人講

機身基本上等同Siemens個部,係個面、掣、Program分別
肚腩巴,知唔知東芝冷暖佢有個配件叫「防水罩」,係點嘅樣
安裝師傅叫我做水盤,唔係嘅話喉咀側邊滴水佢唔負責
真係有需要嗎

唔該
說明書
水同行價錢唔差得遠,不過香港代理維修好垃圾
我睇過2.5匹啲機多數同3匹一樣大
價錢都係差千零蚊
咁係咪其實直上三匹會好啲?
我都諗緊買2.5匹嘅GE60VA定3匹GE71VA好
你留意返最低製冷量
GE60 1.5kw
ge71 2.4kw

肚腩巴請問留意最低製冷量即係咩意思
即係如果用三匹就算開到最細都會好凍?
地方限制 我已經極力爭取先有個半身洗碗機
我訂左 未送呀
ps18uka / ftkc50 揀一部,ftkc冇左右自動送風,玩直吹,手動校左右角度個幅度會大過自動左右掃嘅可調校角度,睇下你鍾意邊隻玩法

開暖氣室外機先有水,一般都係機架升高部機就咁駁條喉去大廈去水就得。
防水罩某啲機先有嘅,見圖
咁Siemens vs Panasonic 又點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞