“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有無人用緊窗分機?
好似得3個牌子有出咁, 知唔知有無伏
師兄LG呢部誠哥都做緊1萬1千啦喎,miele tef645少佢1kg乾,折完都係做緊1萬2千鬆啲,LG同miele兩個完全唔同定位既品牌黎喎,點睇miele都高一班波啦仲要差得個1千蚊左右
有,建議420機
全港唔係淨係得樂聲同樂信有出咩?仲可以點推薦
巴打們
揀左下面一堆新電器, 想睇下大家意見, 有冇伏
冷氣: 三菱電機 msz-gs09VF/12VF/18VF 一定要420機, 見肚腩巴狂推
洗碗機: Bosch 全嵌入式 SMV8ZCX07E (importappliance)
蒸焗: Bosch 蒸焗爐 HSG656XS1 (importappliance)
電磁爐: Panasonic KY-E227E 15A
抽油煙: 富士皇 FR FS1890
浴室寶: 草津 KBF-231RGSH 做唔到天花式, 要乾燥同時抽氣應該得草津
洗衣機: LG twinwash, 揀佢係因為有部細機可以分開BB D衫洗, 用開都係金章/electrolux, 唔知LG得唔得
而家大金420 畀肚腩巴吹奏到無哂貨
同問,想買消委會嗰部
想問下有冇人用緊?
三菱電機你訂到就緊係好 如果你趕住裝修 就咪玩
冷氣機好撚缺貨

洗衣機伊來克斯>LG

其他都無意見
睇過有人提過煤氣乾衣機,有冇巴絲用完返唔到轉頭/屌到仆街?已知安裝夾位煩
冷氣搵左報價, OK左, 應該等到掛
唔好講冷氣, TGC超薄熱水爐先CLS, 要我打電話上煤氣公司先開單俾我full pay排隊, 門市/師傅全部唔收單

唉, 我都知electrolux好(用緊用左4年), 可惜冇孖機, LG好伏?
請問一下通常係邊度買電器果啲?見build in pro BBE好似都係伏伏地
千祈唔好去BIP
伏撚到仆街 買嘢前都幾好service
買嘢後直接深潛
講好10號送貨
前一日同你講 要過多個月先有機會有
咪住先,我冇吹奏過大金420嘅
我諗得一個情況會買大金420,就係間房60尺內,位於極陰之地,日頭室溫不超過26度,就可以買ftka20bv1h
千奇唔好友和 除非你想訓練eq
用緊,真係返唔到轉頭。
有冇參考Setup? 廚房加架放上面?
冷氣用霧峰巴打快d搵同買,極缺貨,仲要裝修前期已經要做

我打左好多間搵
已confirm排隊中 岩岩先打拆完
補充返係gs07冇貨先考慮ftka20
你咁講, GS07係好定唔好
細件可以去誠哥電器幫,買左幾次冇伏又平
係唔知點解約夜晚送會變朝早送搞到要擺大堂管理處
之前出過post,比人鬧到七彩,後尾改返條氣喉,多謝比意見嘅Ching,最後幾張相先係最後setup。

sorry 三菱重工420先岩
420最好應該係三菱電機部GS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞