“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
裝修師傅識閪咁多野,佢地咪叫你裝大啲,避免唔夠凍開佢波,你問佢邊部有再濕除濕,10個有2個答到我當你贏
謝謝解答
搭單問多樣,廳約200呎,2匹黎講係咪會建議GK18多過GS18? 我個到可以裝到大機的
2匹非冇得揀唔好裝420, 你睇下啲420 2匹outdoor 55,56db vs 大機50db 就知點解
你開到20,21度冚羽絨咁其實keep到濕度

室溫高沒有low cut時濕度

落雨室溫低有low cut時變成咁

對唔sensitive嘅人黎講可能2種冇分別
ecms流到仆街
好似啲地踎速遞咁
上次同你一樣
不過個速遞有打比我
嚟到係個阿姐推住架買送車過嚟
佢地唔會識呢啲野,再熱除濕機型好貴下,
pah 1匹9千幾,ururu sarara7 2皮,如果冇需要又唔使特登買
首先你間屋要室溫低又潮濕,開凍啲冚被又唔得, 再加上你個人對濕度非常sensitive 先
香港濕熱多,就算初春都廿幾度製埋冷都唔會話凍
真係凍得嚟又濕我會開暖風
佢地呢個做法冇錯嘅,唔夠凍冇得搞會畀客開佢波,凍到條撚結冰啲客反而好鍾意,開24,25 cut機唔舒服咪開20, 21 著羽絨
好多時要實際裝完唔夠舒適,反推返先知裝咩機最啱。所以我建議大家都要有個溫濕度計睇下屋企咩環境
gm23 係定頻機。
其實三菱電機除左gs 同ln, 其他都好舊賣左好耐,ln 都2016年嘅產品。
不過新款係咪一定好,好明顯就未必係,銅又縮水,fin又縮水,摩打排量又縮水,室內機啲鋁片越整越密,水都排唔走機又易臭,多左一堆gimmick功能,裝完試玩下跟住冇開過嘅功能
冷氣最基本要求,舒適,寧靜,冇臭,其他咩最慳電,wifi, 空氣淨化都係其次。你部機臭嘅試問又點淨化空氣
有諗過,最後覺得無用
唔做,貴好多同埋聽講好易打柴
打左柴望住個usb窿真係唔知講咩好
學到嘢
窗口冷氣其實有冇需加錢去攪
不鏽鋼去水盤同防音膠?
應該得頂揭式幫到你
肚腩巴,我問左好多間舖都話SRK25ZS-S冇哂貨。

一拖二1+1匹仲有咩好選擇?

Toshiba RAS-10N3KCV好唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞