“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
晒氣, 要好似砌LEGO咁就住黎擺, 阻到轉臂的話又洗唔乾淨, 用60cm機求其放都得, 用洗碗機仲要分高手低手擺野真係
如果日日煮都係用開嗰啲工具,擺慣咗可以好快
點都快過要自己洗,又無咁乾淨
個個廚房有位擺60cm咩
上個po 有位巴打推介everpure 水龍頭 for 枱底濾水器
想問下邊度有得另外買個水龍頭
因為已經有濾水器
我用everpure 濾水器,浄水龍頭就用franke mini clear。
濾水器美馬買,龍頭就香港買。

慳電但係唔舒服囉
因濕度變化太大,特別係潮濕地區加落雨,你睇最高濕度80幾90%
巴打
如果廳200-250呎左右
係咪2.5匹比較合適?
暫時目標MSY-GF24VA
Amazon
洗碗機唔諗著用三層嗰D
我真係唔熟
巴打可唔可以指教下
可以慳位嘛
可以考慮買水貨,差不多平一半。
巴有無介紹
剛睇開美馬,見到呢個,幾靚仔。

我之前幫襯佢,上年買時算有交帶,貨物安全到手,而家已相差大半年,我諗應該差唔多掛
有好多師兄話呢間個價貴,自己買自己運會平好多,呢樣就真係要你自己考慮啦。

室內呀
LM
差18 都咁大影響?
我幫襯左佢買蒸焗爐 而加裝緊修未裝 所以未運
入風位1cm同3cm應該好大分別等肚腩巴解答
經過了解,ftxm 只有係auto大風, 同冇low cut情況下有濕控的效果,如果你度都係夜晚溫差細會low cut, 其實效果都係麻麻地。
溫差細要濕控剩返再熱除濕機型,三菱電機pah, 及日立rassx10hak
想問下有冇刀具餐具推介?
見過amzn埋1 set孖人牌刀具1200
餐具就1200 12套
見平過sogo 一半,但唔知伏唔伏
想問下唔同洗碗碟機有咩分別?
例如bosch咁我見8000-20000都有
10cm內有影響,有啲要求10cm, 有啲6.5cm,除左製冷效果會差左,容易有倒汗水外,代理心情唔好會叫你裝返低先保養
諗住平平地買個電視櫃放 soundbar 同埋 switch
電視55“

有冇咩要注意同埋有冇推薦?
電視掛牆定係放上櫃面?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞