“真”高質電器傢俱討論(18),下次尾門開新post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
睇你幾大咩地方裝,
睇佢個命名gf24, 其實係歸類24000 btu, 同叫3匹嗰啲一樣,製冷量2.4kw - 8.7kw, 同ge71係一樣嘅,如果冇特別熱200尺頭就ge60 / 63zrh(1.5kw - 7.5kw),怕唔夠凍咪上3匹
唔該曬肚腩巴,另外想問大金/toshiba 分體 如果二簡一既話 有冇prefer邊個好,
唔好介意問太多 因為唔熟行
腩巴 係咪pan記變頻好易臭
師傅叫我地買,冇留意落左單
買10j2kv, 有防臭塗層,同埋排水盆可以拆,10n3 拆唔到難清潔同通去水,我聽日問下10j2kv 有冇電子膨脹閥,10n3kcv冇嘅,外機放窗台有點大聲,如放遠啲就冇所謂,東芝5段風,加靜音,10j2kv 係ok, 2匹18j2kv 就差過舊款18n3kv
睇環境同使用習慣,潮濕地方又吹唔夠低溫就咩牌子都會臭,最好就揀三菱電機gs,室內機dbc + easy clean, 自己都可以清到豬籠,可以頂耐啲
大金買就買ftxm, ftxz, 其他model都唔抵買
22j2kv 勉強ok, 18j2kv 就唔多好,比18n3kv退步左好多
FUJIOH 富士皇 FR-MS1990V-GBK 吸油煙機
有巴打用過?
今日去聽介紹好似幾好
有做咗三四個,英馬訂,唔貴,如真係壞咗隨時可換,冇問題。
肚腩巴我呢個case係咪都係用gs07比較好?

黃色地方係窗會有少少西斜,藍色係冷氣位置
有咩好?
唔好 而家開始d人轉type c 過多幾年唔岩手機用加上易壞
你指歐洲式?

嗰啲就未用過
抽力強,無左上面個煙通位,可以放多啲野係櫃入面。
窗口機大匹數1.5-2匹呢啲裝個不銹鋼去水盤會好啲,因為匹數大好易有倒汗水係機身角位滴,唔裝好易有滴水問題俾人投訴。
隔音墊就多數裝係房既窗口機,解決到落雨雨水滴落機身答答聲既問題
係咪大家都推三菱電機,兩匹有冇邊者好
屌,佢張spec sheet係寫min 550
放唔到上下兩部啦,上面要嚟for砧板位,即係普遍洗衣乾衣都會有味?
如果淨冷呢?
咁一定有啲烘乾味咖啦,避免唔到。如果唔係無位晾衫,買淨洗囉
問多句.避震膠係咪都必需?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞