買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Samsung 55AU8000
$7300
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
Samsung 55Q70A 水機
$7XXX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
唔該哂 巴打
you are welcome
求推介
budget 1萬中左右
55-60寸
睇netflix 玩switch
年尾先入伙, 而家買會唔會太早
Thank you
43x85j今日到
遲D先再問啦
恭喜巴打
lg oled 買上代gx 定今年a1 好?好似都差唔多價
邊間即俾$800 咁多?
$1500 sony唔係要30 天內換領?
GX>>>A1
求評測
想買

睇慣Sony同得43吋位
49 吋會岩岩好
冇位擺其他野
43吋呢部暫時係最好冇其他選擇
年尾仲有新款出?
係驚到時冇貨.
NO,只係價錢會降
我都年尾 但都係盛澤訂左65Q80T
好彩都食到水尾
THX STEP巴用心推介
恭喜巴打
你7月前買?

我仲要等多幾日
7月尾買 轉頭裝
confirm到係ips定va panel未?
想買,求評測🙏
嗨 巴打
荃灣新開個間

係呀 不過佢地教 差唔多到換領期個陣打上去話裝修未得想延遲就得
我都真係裝修未得又怕賣哂
唔好意思 step巴又係我

想問你有冇建議配搭x9500h岩用既soundbar

我都上網搵緊資料 其實係咪sony配返sony會更加好?

麻煩哂你
Sony HT-Z9F
$4380
頂佢,之前問得$500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞