買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Soundbar要駁去HDMI eARC插口

唔係是但一個
其實都可以既

打機唔好同一隻game玩5小時應該ok
換左另一條線得左 Thanks step
step巴幫到忙嗎
想請問Samsung Q80A 同Q80T 點揀好?
一個50寸一個49寸,爭千零蚊
49Q80T, 50Q80A兩部都係閹割機, 閹到得50HZ PANEL, 閹埋HDMI 2.1

Sony KD-50X85J
$9800
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits

Sony XR-50X90J
$10990
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度750nits
10. 日本制
試下重設部電視~
咁誇張😳
我問過人都可以~
我呢度㩒hk就得
A80J係唔係日本制?
不過貴X90J成8000蚊
定係買X90J算
想問下如果普通睇下nerflix唔打機,平平地想用android tv, Sony KD-49X8000G買唔買得過?
邊都制都差不多啦,組裝之嘛

日本賣既都係大陸制
兩年前既機如果仲買到可以去買

呢部普通啦,舊CPU唔好預反應好快
Ching會揀A80J定X90J?
兩部唔同級數

人人用法唔同
感謝step巴回覆
咁如果同Panasonic TH-50JX700H比應該係差唔多價位會好d?

屋企人對panasonic 有偏見,話d色會偏紅
巴打你好!

如果預5k-6k 不直
AU7700 50吋係咪最佳選擇?
UN74 係咪買唔過?
有偏見就買其他

Sony KD-50X80J
$7780
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
得咗!!!thanks bro
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

LG 50UP8100PCB
$5800
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
連HDMI 2.1都無左因為諗住買Samsung 嘅soundbar, 如果Samsung 50寸左右有無其他推薦?
想問下有無人用緊X85J
呢部屌唔屌得過
同X90J差一千,但係X90J送soundbar,扣番其實差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞