買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打想請問, 如果我筆直6-7000蚊想買50寸, 主要係睇戲同玩switch, 同埋位置所限部電視要盡量薄身掛牆就番屋企個裝修

Samsung 50" AU8000 係咪買得過??

仲有無其他薄身機推介??sony差唔多厚一倍
今年Sony因為轉用直下式背光,所以實會厚D

Samsung 50AU9000
$6500
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
差不多了
32"選擇不多
冇研究
電腦mon,不過收唔到電視
STEP巴
SONY 55吋 X90J
係咪等下個月SONY VIP DAY入手著數啲?
想問下 50/55吋 想玩Ps5用 6-8K有D咩選擇 啱啱追過下Po都唔見有人問咁細Size嘅 Thx
非常抵
Samsung 55AU8000
$7300
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60

Sony KD-50X80J
$7780
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits

Samsung 55Q70A 水機
$79XX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
琴日去睇SONY 48A9S,本來諗住連埋原廠掛牆架一齊買
但SALE話SONY淨係會裝石屎牆,我電視牆係磚,係咪SONY唔會裝?

非原廠睇過NB厚好多,仲有無其他推介?
定係照買SONY自己裝?THX
你係有油油用黎間房既磚牆(即係唔係feature wall個啲)都會同你裝
THX
我仲諗屋入面邊有咁多石屎牆

你都係SONY WL850架?好用?
我WL450咋

WL850因為可以拉出拉入,呢隻可能真係要求石屎牆先裝得
呢隻既話你直接問SONY有咩要求好啲
水貨邊間穩陣?
見瑞豐個價幾平下
本樓主我只推薦 "盛澤影音"
其實裝55寸電視又唔好講到好重
Office 都係gypsum board 再加板底都就已經掛到部TV
唔該CHING, 咁SONY 43X85J係咪勁呢2部好多? 因為我唔想買3星/LG, 所以只有日BRAND既43吋, THX
LG 55” nano76/86 值唔值?
你唔要求黑位, 對比度既話冇問題, 佢黑位漏光, 你係光線足夠環境睇就察覺唔到問題, 係比較暗既環境睇就會見到黑位偏灰
想問下50* tu 8000 同au 8000 分別係咪冇乜 買返平d個部就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞