買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
留咗啦,賣貴呢度少少
見到了,剛剛過左去睇
係邊度買邊款有得送呀
睇少左樣野就係個stand比較闊
55au9000個隻就夠窄就fit哂 但大左小小
哭撚左
AU9000唔同尺寸個stand都唔同大小
大家點睇 Sony 55x90j
瑞豐影視娛樂報價 $8380
睇隔離台原來唔只馬拉機無聲氣,連MIJ機都係咁

新POST再POST多次
所有SONY BRAVIA Android tv都隱藏左一個Pro mode
Pro mode係可以指定每次開機都會自動跳去HDMI signal

水貨配合埋Chromecast with Google TV一齊用既話除左個Airplay之外已經同原裝Google TV無異

我係黎幫罪大行貨趕客既
SONY水貨缺點:
1. 每次開機/轉台,字幕都會變殘體,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,只有大陸搜尋
6. Netflix, Youtube要手動安裝
7. 國版搖控按鍵比較細, 冇數字鍵
8. 可以買個chromecast with google tv ($500)去解決冇GOOGLE問題
唔知幾時完 依家買50X90J 就有呢條垃圾SOUNDBAR送 55吋就1000蚊超市卷 我寧願要超市券
Target 係65吋,諗起裝修完坐喺梳化度睇大電視就覺得爽
不如想下75"
距離得2.3米,為咗買65吋已經犧牲咗好多
買完蒸焗爐再買洗碗機佢先肯俾我買65吋
疏通費
2.3米65"正確
所以而家萬事俱備,只欠減價(同埋裝修完)
巴打目標邊款?
想問下如果打算買x90j行貨
去邊到買好
見細舖頭好似平啲 但又唔知去邊好
大鋪推薦AVLIFE
細鋪推薦AVOUTLET
請問下如果鑽石型廳買x90j 會唔會有影響,
我見post 頭話可視角一般,
定係可以買個掛牆架扭返正個角度就無問題
建議你去大鋪望下就有答案
即係一開電視就可以去now tv 畫面?
life官網寫要17000, 可以比卡
outlet14300, 比卡有手續費, 送貨另加100
大家都係一樣保養嘅咩好似後者好啲喎
前者有官方贈品,後者扣起左贈品,所以價錢有分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞