買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
$5000-7000左右, 55"
放窗邊 但怕55TU8000 唔夠光
所以先睇緊55Q60T, 55Q7AT, 55Q70T 幾部機
有冇裝窗簾?
Samsung 55Q70A 水機
$79XX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
屋企老人家唔鍾意關窗簾
所以多數都有自然光射入黎睇黎電視
唔知最近有冇promo,水慳到1000幾
細尺寸就唔好考慮水貨了
買左部水X90j,想問下step巴點解PS4 hdmg插電視,再eArc出soundbar會有delay
同埋唔知係咪屋苑問題 插左soundbar之後電視睇得三個電視台
STEP巴

Q70A 65吋得唔得?
一直好驚三叔電視顏色假 巴打點睇
行貨?
水貨 諗住幫襯盛澤
電視試下set音訊輸出->數位音訊輸出-->自動2
電視用電影模式, 之後再按需要調整光度, 就可以
詳細可以睇頭POST, 有SAMSUNG低味精設定可以參考~
正喎,Ching 知唔知邊度有得買
咩SOUNDBAR?
SOUNDBAR唔會影響電視接收電視台
罪大水機其實上唔上到網煲劇?
sony x80j vs samsung q70t
邊個好d
55''
百佳日本城實惠之類都見過
想請教下 50' 左右 100hz

Sony X90j 有冇其他性價比更高的對手
55Q70T

不過仍然搵到貨源嗎?
沒有
step 巴 求救
想睇viutv 奧運
96 點轉聲道 有冇快速轉呢個制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞