買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔係隔離房部舊機開始閃紅燈我都唔會換機啦
Enjoy your Master Series OLED
喺電視轉左 中文(粤語) 同 中文(繁體) 都唔得
試下長按搖控power制5秒,reboot

我自己用中文(粵語)
巴打qn90a點睇,睇緊55吋,同價位有冇其他推介?
55QN90A都OK, 同價位冇其他推介
唔該👍🏻
可唔可以問下師傅,磚牆係咪都會照裝?THX
我問過sony 啲 sales, 好睇你係幅乜野磚牆
如果係雲石/瓷磚會有機會唔做
普通磚+油漆啫
sony個mount最正係夠薄
咁應該ok
師傅仲未到...
Set左粵語,reboot左,都係唔得😭 step巴你有裝到黃viu?
我舊機有得裝, 不過冇裝
尋日又去睇電視 A90J同A80J 睇左陣A90J真係好好J
但A90J 55"要成3皮 A80J 23xxx左右
原先我都係唸住A80J
但係睇過review , 佢反光同fine tune 都好過A80 唔少
同埋用PS5 同 credit card 7除8扣之後
最後都係決定上A90J

本身唸住買48吋OLED, 但搞搞下上55吋頂級OLED, 唸起都覺得痴線
我係用swing Arm Pole (唔係𝗦𝗢𝗡𝗬 原裝 )
拉出黎比較易掛,吉線都易好多
想換QN90A 但舊嗰部又未壞
繼續用囉
幫人問
請問budget around 10000 想要65吋
邊款性價比高 行貨
Samsung 65TU8000 (未必有貨)
$10950
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0*3, 支援4K60

LG 65UP7800PCB
$10900
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
打機專用電視?
算係, 各方面都中上水平, 雜食之選
包唔包掛牆架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞