買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問揀行貨既情況下 55吋 55X85J 同 55X90J 相差遠唔遠? 定係會有其他更加好既推薦唔該晒
65'70QT 水機
我1.8米,覺得49唔夠大
唔該有大買大
我2.1m買左65...
黎緊星期6送貨
感受下先
我都係差唔多距離買左65,又係星期六送貨,絲打買左邊部?
65'Q70T 水機
你問邊間分店咁抵?頭先打過電話去問,剩係做到8200 同埋dbs信用卡-300 同埋都冇soundbar送
各位訂咗A90J嘅Ching
A90J第一批行貨到港
𝗦𝗢𝗡𝗬 開始排單送貨
我都如期31/07 到手
有其他師兄今日收機
當然有差距
想問下,如果49吋50吋1萬左右有什麼推介🙏🏻
Samsung 50Q80A好似已夠
平時只係睇戲多
50Q80A係閹割機,Panel只有50HZ
Sony XR-50X90J
$10700
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度750nits
10. 日本制
推薦55X90J

光度,黑位,對比度,影像處理引擎都更加好,另外又係日本組裝
Sony 48吋 Master Series OLED KD-48A9S
$11280
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ Ultimate 影像處理器
8. 馬來西亞製
呢部好似幾好,我收工去睇吓,謝謝推介
唔該晒 Step巴
Thx, 返去試試先
部X90J每次開機會係去ANDROID TV個HOME, 有咩方法開機係直接睇電視, 話說以前用9000F開機係直接睇電視的
正常你係睇電視狀態下用REMOTE關機, 再開機應該都係直接播電視台
最少我舊款係咁
想問磚牆用固定架掛65吋電視穩唔穩?

聽過安裝師傅剩係肯裝石屎牆
設定有得較「開機行為」
-上一次使用輸入
-主頁
舊款係, 但而家唔係, 上面有人答左我了, tks anyway
多謝你
睇電視距離得1.5米左右
應該買43寸定50寸好,會唔會太大
50/55
床尾放43"已經覺得好夠,1.5米仲50/55
1.7米 65
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞