買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
沒有
係因為部電視唔支援?
我睇q600a soundbar條片係有呢個功能。
如果我想有呢個功能,50吋電視最平要買邊個款
Samsung 50AU7700
$5450
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
如果我8000budget,會唔會有部好d既推介
麻煩你呀巴打
Samsung 50Q60A
$8990
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

差果幾百現金劵都唔想去咁遠
但無條soundbar又真係感覺差幾遠
雖然都唔係咩靚野
Price見到65x90j 22890 有冇伏
發覺呢個post 真係造福人

每次有人想買電視,我就睇一睇呢個post,再推介

or 直接比個post 佢睇

ching 真係無私
謝謝巴打支持
上年買果部Q60R 快樂使用中

呢排都係推介盛澤水機比朋友

要平定要保養,就佢地決定
盛澤都可以提供一定程度保養,佢地會著情處理
1. 平咁多小心
2. price.com只推薦AVoutlet, Compumark, HDlife
Samsung 50AU9000
$6500
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
想問下畢值13k左右, 65" 主要拎黎打ps5,netflix,nowE
性價比最高係唔係Samsung
Samsung 65AU8000 行貨
$13980
2. 光度 320 nits
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60

Samsung 65Q70A 水機
$10XXX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
6. Quantum 4K 影像處理器
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
8k左右budget
係咪3叔 55Q70A 水最好?
因為想要100hz
都係打機/netflix/youtube多
YES
求推介 幫人問
budget大概8000左右
48~55寸
主要打機 睇片用
上網搵左一排都冇乜心水
始終budget唔多
係avlife買左 65x9500h了
真係所剩無計

貪佢可以hold半年,不過有壞既話可能要換款

$19980 回左$1500sony $800即時比超市 $100雪糕 $100donki

好期待

btw thank you step巴上次答我問題
想問有冇人買過水機 會唔會好快要維修
you are welcome
咁我去返Sony買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞