買電視機 / 換電視機 集中討論區 (53)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
轉我都識 但轉完台再番來又要禁過 dllm
係咪係邊買都有呢條友
Thx bro
Thx bro!
大鋪唔清楚呀,我見Sony store 就有
間房擺唔落43吋
頂盡40,得一部選擇
咸片都有soundbar送
利申已買x85j 43吋
我知x90j有送。x85j 43都送? 係就幾抵
恭喜巴打入手最強43"電視
Google TV個UI好廢, 好多野都無得customised, 又多廣告(Prime video同Google Play movies長期喺最頭)
開始掛住以前個Android tv UI
巴打收左機啦?
對比43X8500G分別大嗎?
應該主要都係黑位, 對比度, 系統反應, 光度有升級
早兩日已經裝左

個UI反應同埋reboot真係快左既

對比度唔係全黑既scene就好似灰過以前部X8500G
我就覺得無可能會咁,可能未set好,個新既settings menu都要啲時間研究下,複雜過舊機
你CONFIRM下係咪VA先~
VA就肯定

因為可視角度已經無部X8500G咁高,超過30度已經開始灰
慢慢SET下囉, 呢部已經係43"中最強電視, 有齊HDMI 2.1+100HZ VA PANEL
想問下咩價?啱啱屋企人部機壞左
8050,送條rt3 sound bar
Samsung 75Q80T 水機
$20XXX (盛澤)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
1. 你未必搵到X9000H了,X90J已經上市
2. X9000H比Q70A高一級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞