『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
之前買左張BA去倫敦嘅機票變左做e voucher,有冇師兄想要,可以九折出讓
唔該巴打
支那廁所板顏色仲柒
大便啡
有冇人知dhl 寄返屋企駛唔駛比張單佢睇
張單可能唔見左 但有影相留底
fedex ups。又平又安全

tnt 普通

skynet,平,但唔多好

dhl 貴,都唔係特別好,賣左畀順豐越來越差

sfexpress 貴,垃圾到爆,又成日拆開檢查
SF 寫得出黎就要寫埋有幾差。

最垃圾不為過

成日拆人件,支那黎嘅拆,美國amazon黎嘅又拆

遲到又永遠拖

話4個鐘回電又失蹤

寄Econ US$54 收我 US$102,但時間又耐過Econ promise嘅時間

本地件唔見又推畀adidas

同事網上買眼鏡,眼鏡盒連眼鏡爛到好似比巴士碌過咁
咪膠 香港DHL都仲係德國佬野
順豐買既只係supply chain
唔係郵政速遞

所以我件貨香港去新加坡,送錯去沙巴,DHL話唔肯定實際上係咪喺沙巴,都要問返export嗰邊
貨物個啲咪係supply chain 表面拎左DHL 名實際SF做

快遞 個part係DHL express仲係DHL自己做
你上網查bno個啲件係DHL express

佢拆開左幾個branding 黎做
The transaction involves the supply chain business in Mainland China, Hong Kong and Macau, herein after referred to as “China”. This has no bearing on Deutsche Post DHL Group’s business activities in international express, freight transport and e-commerce logistics solutions in China.

當時Deutsche Post出既官方公佈 入面其中一段
Supply chain only
International express寄速遞仲係DHL自己
不過我唔知你個件貨係咩貨
急件 不過係收件人急唔係我急

8號去,預計10號到,點知11號先報稱喺新加坡到,冇派送,失蹤兩日然後居然13號話去左沙巴 收件人已經不斷打黎問,又打比dhl,然後dhl又打比我問waybill有冇其他地址 梗係冇啦

DHL好似撇清界線咁,話呢d都只係export嗰邊嘅資料,唔一定準確

不過雖然係咁,但起碼dhl肯負責肯退錢

畀著順豐同樣事件就連電話都冇個
『薪火post』BNO 續期資訊(111) 睇頂置 –– 學習與疫共存 重回正常生活
https://lih.kg/2855273
『薪火post』BNO 續期資訊(111) 睇頂置 –– 學習與疫共存 重回正常生活
https://lih.kg/2855273
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞